Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Auto's 3 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Rijd jij na de zomer in deze volledig elektrische Porsche 911?

Genieten van klassieke wagens is iets wat we allemaal doen. De ene zweert bij een oude Ferrari, de ander bij een Dodge Challenger uit ’71. Een ding is zeker, we zouden er graag één willen, maar ze zijn hartstikke zeldzaam. Wellicht dat Voitures Extravert het na de zomer toegankelijker maakt met de herziene versie van de Porsche 911 genaamd: quintessenza.

Het verleden ontmoet de toekomst

De quintessenza wordt niet gebouwd in een garage van Porsche zelf. De Nederlandse autobouwer Voiture Extravert nam het heft in eigen handen om deze classic opnieuw de weg op te sturen. Ze zijn zich goed bewust van de ecologische voetafdruk die met name een klassieke wagen achterlaat. Daarom dachten zij: “Dit kan beter.” De Porsche quintessenza is daarom volledig elektrisch.

Hiervoor gebruikten de automonteurs van Voiture een Porsche 911 als blauwdruk. Hun belofte luidt: “De quintessenza is volledig elektrisch, groen en bovenal snel.” De 911 was immers een sportwagen dus ook zijn elektrische broertje moet wel vermogen hebben. De elektrische Porsche trekt dan ook door naar een topsnelheid van 200 km/u. Hiermee doet hij niet onder voor zijn benzine slurpende tegenspeler.

Porsche Quintessenza TE en SE voiture extravert

De elektrische Porsches kan zich meten met de huidige standaard van het elektrisch rijden. Hij heeft een actieradius van 400 kilometer. Aan de buitenkant zul je het niet zien, maar in het klassieke design zijn de handigheidjes van 2018 verwerkt. De wagen heeft een parkeercamera en de meest recente remtechnologie aan boord. Een van de beloftes van Voiture Extravert is dat hun wagens veilig zijn.

Porsche Quintessenza TE en SE voiture extravert

Elektrische Porsche voor iedereen

Het ontwikkelingsproces van de Porsche zit momenteel op de helft. De eerste prototype’s rolden vorig jaar de garage uit, puur om te zien of er wel animo voor was. Die vraag hadden wij wel voor hen kunnen beantwoorden, want de vijf modellen waren direct verkocht. Mocht je nu interesse hebben in een van de quintessenza bolides, zul je moeten wachten tot 2019/2020. Je moet wel diepe zakken hebben om hem te kunnen kopen. De prijs start namelijk vanaf de 274.990,- euro.

Dat klopt, wij zeiden bolides met een reden. De Porsche quintessenza komt in twee varianten. Voiture heeft zich gefocust op de geliefde klassieker uit de jaren zestig met zijn smalle, elegante design. Dit model noemen zij de quintessenza SE. Voor hen die liever een recenter model hebben is er ook nog de quintessenza TE. Hiervoor gebruikten zij de blauwdruk van de Porsche 911 uit de jaren tachtig met zijn volwassenere, brede ontwerp en zwarte trim.

Elektrisch rijden wordt de toekomst?

Is deze Duitse klassieker nou niet echt jouw ding? Dat kan natuurlijk, het Britse Jaguar wil ook vanaf 2020 volledig over zijn op elektrische voertuigen. Ook zij zagen brood in een elektrische versie van een prachtige klassieker.

De mooiste en meest elektrische auto tot nu toe: Jaguar’s E-type Zero

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rijd jij na de zomer in deze volledig elektrische Porsche 911?
Sluiten