De straatlegale Porsche 911 GT2 RS breekt het baanrecord op de Nürburgring

Afgelopen juni lanceerde Porsche hun Porsche 911 GT2 RS op het Goodwood Festival of Speed. Een toepasselijke plek, want snelheid zit deze nieuwe bolide in het bloed. Zo maakte de Duitse autobouwer tijdens de ontwikkeling de belofte dat hij een rondje Nürburgring in minder dan zeven minuten zou afwerken. Een pittige uitspraak, maar ze hebben het waargemaakt. Ruim zelfs.

De Nürburgring-Nordschleife is één van de meest beruchte circuits ter wereld. Met als bijnaam ‘de groene hel’ weet je dat deze racebaan niet voor beginners is. 20,8 kilometer aan asfalt en 176 bochten. De één is nog verraderlijker dan de ander. Zelfs de meest doorgewinterde coureurs komen hier met knikkende knieën naar toe. Als je auto zich hier staande houdt en ook nog eens snel is, dan heb je iets moois in handen.

Krachtig lichtgewicht

Een beter testcase is er simpelweg niet en daarom liet Porsche hun nieuwe 911 GT2 RS hier los. Deze nieuwe Duitse creatie is uitgerust met een 3,8 liter biturbo zescilinder motor die 700 pk levert en een koppel heeft van 750 Nm. Dat is niet niks. Zeker niet omdat de nieuwe Porsche 911 GT2 RS maar 1470 kilo weegt. Hierdoor is hij in staat om in 2,8 seconden van stilstand naar 100 km/u te gaan.

Voor de recordpoging reisde Porsche met twee van deze racemonsters af naar de Nürburgring. De eerste werd bestuurd door testrijder van Porsche Lars Kern en bij de tweede 911 GT2 RS nam fabrieksrijder van Porsche Nick Tandy plaats achter het stuur. Beide mannen kennen de bolides van Porsche als geen ander en zijn de perfecte kandidaten om het record aan diggelen te rijden.

Recordbreker

Vooraf was het doel om onder de zeven minuten te duiken, maar als snel werd duidelijk dat dit geen probleem was. Vijf rondes op rij klokte de 911 GT2 RS een tijd onder de 6:50. Hiermee was hij al sneller dan de Porsche 918 Spyder. Dit maakt de nieuwe 911 dus de snelste Porsche ooit op het iconische circuit. De snelste tijd die na een dag race uiteindelijk op het bord verscheen was 06.47,3 minuten.

Met deze baanbrekende tijd is dit achterwielaangedreven monster sneller dan de Radical SR8 LM. Deze Britse bolide was tot voorkort de snelste straatlegale auto op het circuit, maar zal nu zijn meerdere moeten erkennen in de Duits krachtpatser.

Reageer op artikel:
De straatlegale Porsche 911 GT2 RS breekt het baanrecord op de Nürburgring
Sluiten