Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 7 jan 2019

Man die met Elon Musk naar de maan gaat scoort de populairste tweet ooit

De ambities van Elon Musk kennen geen grenzen. Hij wil naar de sterren en daar voorbij, maar de Zuid-Afrikaan begint dichter bij huis. In 2023 gaat zijn bedrijf SpaceX namelijk de eerste commerciële vlucht maken naar de maan. Dat betekent dat je met Elon Musk mee kunt en de primeur is voor Yusaku Maezawa. Deze Japanner legde een gigantisch bedrag neer voor een ticket en mag dus mee. Hoe hij aan dat geld komt? De populairste tweet ooit geeft antwoord.

Yusaku Maezawa gooide op 5 januari een tweet de wereld in en deze is inmiddels meer dan vijf miljoen keer geretweet op Twitter. Een nieuw record, maar waarom werd deze post massaal gedeeld door anderen? Je vindt het desbetreffende record bericht hieronder, maar waarschijnlijk word je daar niet veel wijzer van.

Yusaku Maezawa (MZ) 前澤友作 on Twitter

ZOZOTOWN新春セールが史上最速で取扱高100億円を先ほど突破!!日頃の感謝を込め、僕個人から100名様に100万円【総額1億円のお年玉】を現金でプレゼントします。応募方法は、僕をフォローいただいた上、このツイートをRTするだけ。受付は1/7まで。当選者には僕から直接DMします! #月に行くならお年玉

Een op E.T. gebaseerde afbeelding en een Japanse tekst. Daar kunnen wij weinig mee (we spreken namelijk geen Japans), maar gelukkig heeft het internet ons een vertaling gegeven. Het bericht is een oproep waar je belachelijk veel geld mee kunt verdienen. Honderd willekeurig gekozen mensen die dit bericht retweeten maken namelijk kans op 100 miljoen yen. Dat is omgerekend zo’n kleine 815.000 euro. Een goede reden om op de deel knop te drukken dus.

Yusaku Maezawa pakt record af van kip nugget tweet

Maar waarom geeft Yusaku Maezawa dit enorme bedrag zomaar weg? Nou, hij heeft wat te vieren. Zijn webshop Zozotown behaalde de afgelopen feestdagen namelijk een omzet van tien miljard yen. Onder het motto van “succes is alleen leuk als je het kunt delen” geeft hij van die omzet dus een deel weg. Aardige en slimme vent, want nu heeft hij de populairste tweet ooit in handen en krijgt hij weer meer media aandacht.

Dat betekent dus ook dat Carter Wilkerson zijn record kwijt is. De Amerikaanse tiener was lange tijd in het bezit van de populairste tweet ooit door Wendy’s om gratis nuggets te vragen. Bij 18 miljoen retweets zou hij een jaar lang gratis kipnuggets krijgen. Dat lukte bij lange na niet, maar het leverde hem wel de populairste tweet op.

Carter Wilkerson on Twitter

HELP ME PLEASE. A MAN NEEDS HIS NUGGS

Nieuwe recordhouder

De teller bleef hangen op 3,5 miljoen retweets en dat was lange tijd een record. Tot afgelopen weekend dus toen Yusaku Maezawa zijn tweet de wereld in gooide. Die staat op het moment van schrijven op 5,2 miljoen retweets en blijft maar stijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WANT

Reageer op artikel:
Man die met Elon Musk naar de maan gaat scoort de populairste tweet ooit
Sluiten