Redactie
Redactie Wheels 20 dec 2018

Onderzoek: dit zijn de meest gewilde tweedehands auto’s van 2018

De populaire online marktplaats AutoScout24 heeft hun eigen database onderste boven gekeerd om te achterhalen welke tweedehands auto’s dit jaar het meest gewild zijn. De Volkswagen Golf pronkt al jaren op de eerste plaats en blijkt ook dit jaar weer de meest gezochte occasion te zijn. Ook heeft het platform geïndexeerd welke autokleuren in trek waren en wat de gemiddelde prijs van een occasion was.

De kampioensbeker gaat opnieuw naar de Volkswagen Golf

Auto’s van Duitse komaf zijn opnieuw fanatiek aanwezig in de lijst. Toch verdween er ook een Duitser van de bühne: de Audi A6 is uit de top tien verschwunden. Ook opvallend: de Renault Mégane heeft plaatsgemaakt voor de Renault Clio. Hieronder de lijst met de meest populaire tweedehandsauto’s van 2018:

1. Volkswagen Golf
2. Audi A3
3. BMW 3-Serie
4. Audi A4
5. Volkswagen Polo
6. Ford Focus
7. Ford Fiesta
8. Renault Clio
9. Opel Astra
10. Opel Corsa

Prijzen van tweedehandsauto’s gestegen met 7 procent

De prijs van een occasion is gemiddeld met 7 procent gestegen, beweert het online platform. Zo steeg de gemiddelde prijs van 14.414 euro naar 15.426 euro in vergelijking met vorig jaar. Door schaarste op de markt steeg de prijs voor een occasion vorig jaar al met duizend euro, in 2016 betaalde je gemiddeld nog 13.020 euro voor een tweedehands bak. Lees ook ons artikel: ‘Teveel betalen voor een occasions is verleden tijd’

Elektrische auto’s doen het steeds beter op de tweedehandsmarkt

Het mag duidelijk zijn dat elektrisch rijden aan populariteit wint. In 2017 stonden er gemiddeld 5.416 elektrische auto’s te koop op AutoScout24.nl, tegenover 7.748 auto’s in 2018. Een stijging van 43 procent; een percentage dat de komende jaren alleen nog maar zal groeien. Is het verstandig om een elektrische occasion te kopen? We schreven er eerder een uitgebreid artikel over.

De populairste automerken van 2018

Duitste automerken zijn niet alleen verantwoordelijk voor de top drie, ze zijn goed voor de helft van de lijst. Het populairste merk is Volkswagen, gevolgd door BMW, Mercedes-Benz, Audi en het Amerikaanse Ford. De lakkleuren zwart en grijs zijn – zoals altijd – het meest gewild. De plaatsen drie tot en met vijf worden achtereenvolgens ingenomen door blauw, wit en rood. Hieronder de lijst met de top 10 populairste automerken. Benieuwd naar ons persoonlijke overzicht aan droomoccasions? Je achterhaalt onze top tien na de klik.

  1. Volkswagen
  2. BMW
  3. Mercedes-Benz
  4. Audi
  5. Ford
  6. Opel
  7. Volvo
  8. Toyota
  9. Peugeot
  10. Renault
Reageer op artikel:
Onderzoek: dit zijn de meest gewilde tweedehands auto’s van 2018
Sluiten