Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 18 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de populairste Netflix films en series van 2019

Netflix is normaliter allesbehalve transparant over kijkcijfers. Zeer sporadisch krijgen we het te horen als een Netflix Original recordcijfers boekt. Oftewel, de streamingdienst is slim selectief in het uitlichten van cijfers als marketingmateriaal.

Netflix en kijkcijfers

Daarin verschilt de streamingwereld enorm van lineaire televisie, waar we alle kijkcijfers weten en in kunnen zoomen op elke flop. Ga er maar aan wennen, want alles wijst erop dat Disney Plus en Apple TV Plus dezelfde kant op zullen gaan. In dit artikel lees je meer over de slimme cijfertovenarij van Netflix.

Maar goed, ook Netflix heeft aandeelhouders, en moet dus soms iets van zich laten horen. Afgelopen week werden de kwartaalcijfers voor Q3 bekendgemaakt, een verrassend sterk kwartaal in de stilte voor de storm. Binnenkort maken twee grote concurrenten immers hun debuut, en kan de streaming-oorlog pas echt beginnen.

Waar we gisteren stil stonden bij het aantal abonnees dat het bedrijf binnen heeft geharkt in Q3, is het eigenlijk veel interessanter om te checken welke shows en films voor dat succes hebben gezorgd. Netflix heeft namelijk een lijst vrijgegeven met de meest bekeken films en series van 2019, uit het Originals-aanbod.

Let wel: de cijfers in de lijstjes hieronder komen uit de eerste vier weken na de lancering van de titels. Dus als je Triple Frontier pas onlangs hebt aangezet, tel je niet mee. De daadwerkelijke kijkcijfers liggen dus nog hoger.

Films:

 1. Bird Box (80 million viewers)
 2. Murder Mystery (73 million viewers)
 3. Triple Frontier (52 million viewers)
 4. The Perfect Date (48 million viewers)
 5. Tall Girl (41 million viewers)
 6. The Highwaymen (40 million viewers)
 7. Secret Obsession (40 million viewers)
 8. Always Be My Maybe (32 million viewers)
 9. Otherhood (29 million viewers)

Series:

 1. Stranger Things: Season 3 (64 million viewers)
 2. The Umbrella Academy (45 million viewers)
 3. Money Heist: Season 3 (44 million viewers)
 4. Sex Education (40 million viewers)
 5. You (40 million viewers)
 6. Other Planet (33 million viewers)
 7. Unbelievable (32 million viewers)
 8. Dead to Me (30 million viewers)
 9. When They See Us (25 million viewers)

De rest van dit jaar zal het lijstje waarschijnlijk grotendeels hetzelfde blijven, al heeft Netflix nog een aantal veelbelovende horrorfilms en natuurlijk The Witcher in de pijplijn zitten. Wordt dat de nieuwe Game of Thrones? Je checkt de eerste beelden hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de populairste Netflix films en series van 2019
Sluiten