POLL: welke film moet in 2020 de Oscar voor ‘Beste Film’ winnen?

Komend weekend worden tijdens de Academy Awards 2020 de Oscars uitgereikt. Er zijn heel wat genomineerden in heel wat categorieën, maar we beperken ons voor deze poll tot de categorie Beste Film. De concurrentie is groter dan ooit, maar toch stellen we je die lastige vraag: wie verdient het gouden beeldje?

Er zijn negen films genomineerd voor de Oscar in de categorie ‘Beste Film’: Ford v Ferrari, The Irishman, Jojo Rabbit, Joker, Little Women, Marriage Story, 1917, Once Upon a Time In… Hollywood en Parasite. Laat in de poll weten wie jouw favoriet is, daaronder lichten we de negen genomineerde films nog even kort uit.

Poll: wie moet de Oscar voor Beste Film winnen?

#1 Ford v Ferrari

Ford v Ferrari, in Europa uitgebracht als Le Mans ’66, gaat over een team van Amerikaanse ingenieurs en technici dat onder leiding van Carroll Shelby samen met de Britse racepiloot Ken Miles door Henry Ford II en Lee Iacocca wordt ingeschakeld om een Ford-raceauto te ontwerpen die in 1966 op de 24 uur van Le Mans de strijd moet aangaan met Ferrari.

#2 The Irishman

The Irishman is een een feest der herkenning voor fans van regisseur Martin Scorsese. Al Pacino, Joe Pesci en Robert De Niro dragen de heerlijk trage film over Frank Sheeran, die terugblikt op zijn leven als lid van de maffia.

#3 Jojo Rabbit

Jojo Rabbit is een satirische oorlogsfilm die geschreven, geregisseerd en geproduceerd werd door Taika Waititi, die eveneens een hoofdrol vertolkt. De film is gebaseerd op de roman Caging Skies van schrijfster Christine Leunens. Eén woord: geniaal.

#4 Joker

Joker is een meesterwerk van regisseur Todd Phillips over de jongere dagen van Joker, de bekende vijand van Batman. Geniaal portret van een man die buiten de maatschappij valt. En wat een acteerprestatie van Joaquin Phoenix. Een van de grote favorieten voor de Oscar in de categorie ‘Beste Film’.

#5 Little Women

Little Women is een Amerikaans kostuumdrama van regisseur Greta Gerwig, naar het gelijknamige boek uit 1868 van Louisa May Alcott. We hebben deze film niet gezien, maar hij zal niet zonder reden genomineerd zijn voor een Oscar in de categorie ‘Beste Film’.

#6 Marriage Story

Scarlett Johansson en Adam Driver in een steengoede tragikomische dramafilm over een stuk gelopen huwelijk en de duivelse invloed van advocaten op de scheiding. Kijken!

#7 1917

De oorlogsfilm 1917 heeft alles waar ze blij van worden bij de Academy Awards. Vernieuwend filmwerk, prachtige muziek, jonge acteurs en zo kunnen we nog even doorgaan tot we alle elf Oscar-nominaties hebben benoemd. Grote kanshebber in de categorie ‘Beste Film’, maar waarschijnlijk gaan er wel meer gouden beeldjes naar de makers van deze film.

#8 Once Upon a Time In… Hollywood

Leonardo DiCaprio, Margot Robbie en Brad Pitt in een film van Quentin Tarantino. Once Upon a Time In… Hollywood was bij voorbaat al genomineerd voor een Oscar in de categorie ‘Beste Film’.

#9 Parasite

Parasite vertelt over de werkloze Ki-taek en zijn gezin die gefascineerd raken door de rijke familie Park. Als Ki-taek mogelijkheden ziet om van hun luxueuze bestaan te profiteren, dringen hij en zijn gezin zich langzaam maar zeker op in het leven van de rijke familie. Een gitzwart meesterwerk van Koreaanse makelij. Gaat Parasite er dan vandoor met de Oscar voor ‘Beste Film’?

? Bekijk hier alle genomineerden in de verschillende categorieën tijdens de Academy Awards 2020

Reageer op artikel:
POLL: welke film moet in 2020 de Oscar voor ‘Beste Film’ winnen?
Sluiten