Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 30 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

De politie wapent zich met deze bloedsnelle Audi A6 tegen snelheidsduivels en plofkrakers

Slecht nieuws voor plofkrakers, verkeershufters en snelheidsduivels. De politie heeft namelijk een nieuw wapen in de strijd tegen criminaliteit gepresenteerd. De Volvo V70 gaat uit het straatbeeld verdwijnen, want Audi is vanaf nu verantwoordelijk voor het nieuwe ‘snelle interventievoertuig.’

De huidige politiewagen die wordt gebruikt bij achtervolgingen is simpelweg niet snel genoeg. Steeds vaker moet hij het onderspit delven. Vooral ram- en plofkrakers laten steeds vaker hun hielen zien aan de verouderde Volvo V70’s. Daarom ging de politie op zoek naar een nieuwe bolide die deze strijd wel aan kan. Na een lang proces is uiteindelijk deze fraaie en vooral krachtige Audi uit de bus komen rollen.

Het nieuwe interventievoertuig van de politie is een Audi A6 Avant geworden

Bloedsnelle politiewagen

Het gaat om de Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic, maar dan wel met de nodige modificaties. Hij wordt uitgerust met de nieuwste snufjes om criminelen de baas te kunnen zijn, maar het belangrijkste is dat hij bloedsnel is. Zo ligt de topsnelheid op 250 kilometer per uur en dat is aanzienlijk sneller dan zijn voorganger. Het huidige interventie voertuig (SIV) heeft een topsnelheid van 230 kilometer per uur en heeft daarnaast meer tijd nodig om die snelheid te bereiken.

Zoals de oom van Spider-Man ooit zei: “with great power, comes great responsibility”. Daarom mag niet zomaar iedere agent een rondje rijden in deze dikke Audi. De mannen en vrouwen die wel plaats gaan nemen achter het stuur krijgen eerst een cursus. Volgens projectleider Egbert-Jan van Hasselt is dat nodig om criminele de baas te kunnen zijn. “Ik durf te beweren dat wij veel beter in zo’n snelheidsduivel kunnen rijden dan de gemiddelde crimineel. Met zo’n wagen straal je wel iets uit,” aldus Van Hasselt.

Deze Rijkspolitie Porsche 911 uit 1977 is te koop

De weg op

Audi is op dit moment druk bezig om alle nieuwe interventievoertuigen klaar te maken. De verwachting is dat binnen nu en een paar maanden de eerste Audi’s ingezet gaan worden. Ze beginnen hiermee in Amsterdam, Midden-Nederland, Zeeland, West-Brabant, Den Haag en Rotterdam. Later mogen mogelijk ook andere politiediensten zo’n Audi A6 welkom heten binnen hun wagenpark.

Wat het interventievoertuig gaat kosten, wil de politie nog niet bekend maken. Goedkoop is hij in ieder geval niet. Wie het kenteken natrekt, zal zien dat hij standaard al een kleine 85.000 euro kost. Daar komen dus nog kosten overheen voor alle politiesnufjes en zelfs lichte bepantsering. Een flinke investering, maar de politie zal wel moeten om de criminelen bij te kunnen houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De politie wapent zich met deze bloedsnelle Audi A6 tegen snelheidsduivels en plofkrakers
Sluiten