Nu op Netflix: hypermoderne Pokémon film vol nostalgie

Als je eind jaren negentig vele uren achter de televisie besteedde, dan is de kans groot dat je Pokémon: The First Movie hebt gezien. De eerste van tientallen grote bioscoopfilms rondom de meest lucratieve franchise (ja, echt!) ter wereld. Netflix speelt slim in op die nostalgie.

Pokémon: Mewtwo Strikes Back— Evolution

Ook als je The First Movie nooit hebt gezien dan kun je vanafnu  gaan genieten van een flinke dosis nostalgie. In plaats van die eerste Pokémon animatiefilm op Netflix uit te brengen heeft de streamingdienst een controversiële CGI remake online staan.

Oftewel, geen handgetekende animatie, maar een modernere 3D-stijl. Het resultaat is een look die de ene fan verschrikkelijk vindt, en de ander wild enthousiast van wordt. Oordeel zelf en check de onderstaande trailer.

Het verhaal volgt Ash, Pikachu, Misty en Brock op een bijzonder avontuur. Team Rocket, de klassieke vijanden uit de tekenfilmserie, zijn van plan om de eerste synthetische Pokémon te creëren. Oftewel, de origine van Mewtwo. Je merkt het al: Detective Pikachu van vorig jaar leende een flink aantal elementen uit de eerste Pokémon film.

Pokémon: Mewtwo Strikes Back— Evolution Netflix
OLM / Netflix

Netflix doet briljante zet

Netflix heeft met deze slimme deal een potentiële megahit te pakken. De originele Pokémon film kwam in 1998 uit in Japan, en in 1999 in Amerika. Alleen al in Amerika harkte de film 85 miljoen dollar binnen, wat anno 1999 een bizar bedrag was voor een Japanse animatiefilm. De daarop volgende 21 films zijn nooit meer in de buurt gekomen.

Dat had The First Movie vooral te danken aan de gigantische hype rondom alles wat met Pokémon te maken had destijds. Oftewel, er is een complete generatie Netflix-abonnees die opgegroeid is met een kleurrijke franchise waaraan je als kind destijds niet kon ontsnappen.

Die abonnees op hun wenken bedienen met een moderne versie van de populairste Pokémon film ooit, is dan ook een briljante zet. De kans is groot dat we massaal de conclusie gaan trekken dat je beter gewoon het origineel aan kunt zetten, maar hé, anno 2020 kunnen we nog steeds geen genoeg krijgen van vechtende Japanse beesten!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: hypermoderne Pokémon film vol nostalgie
Sluiten