Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 10 dec 2020

Tonnen: veiling zeldzame Pokémon-kaart breekt absurd record

Er is een veiling op Ebay gaande van een Pokémon-kaart die nu al een record heeft gebroken. De duurste Pokémon-kaart ooit.

Het openen van pakjes met Pokémon-kaarten is altijd al een succesvolle niche op YouTube geweest. De spanning of er een zeldzame en daarmee waardevolle kaart voorbij zal komen blijft verslavend. Ons innerlijke kind dat ooit op het schoolplein handjeklap deed met Pokémon-kaarten leeft voort.

Pokémon-kaarten: megahype

De afgelopen maanden is het verzamelen van de geliefde kaarten echter opeens een stuk populairder geworden. Zeg gerust: groter dan ooit. Steeds meer grote streamers en YouTubers besteden honderdduizenden dollars aan oude dozen met pakjes kaarten in de hoop uiterst zeldzame Pokémon-kaarten tegen te komen. Met alle duizelingwekkende kijkcijfers van dien.

Onlangs betaalde rapper Logic een recordbedrag van maar liefst 220.574 dollar voor slechts één Pokémon-kaart. Dat leek en was toen een absurd bedrag, maar de hype heeft ervoor gezorgd dat er op het moment van schrijven geschiedenis wordt geschreven: een veilig op eBay die nu loopt gaat gegarandeerd dat record breken.

Zeldzame Charizard

Het gaat om een uiterst zeldzame 1st edition holografische Charizard uit 1999, praktisch in mint-status. Het hoogste bod op het moment van schrijven is 270.800 dollar, waarmee zelfs de absurde actie van Logic kinderspel lijkt te gaan worden. De veilig loopt op zaterdag 12 december af, dus waarschijnlijk gaat het record nog een stuk lager liggen.

Die hoge waarde heeft de Pokémon-kaart vooral te danken aan de staat waarin de collectible verkeerd. We hebben het hier over een stukje karton, papier, uit 1999. Toch heeft dit exemplaar een grading van PSA 10 gekregen, wat de hoogste beoordeling mogelijk is. Nul vlekjes, foutjes of beschadigingen. De perfecte staat.

Pokémon kaart zeldzaam
De veiling (Bron: eBay, screenshot: Manners)

Voor eigenaren van zeer zeldzame kaarten lijkt in ieder geval nu het moment te zijn om ze te veilen. De kans dat deze hype eeuwig voort blijft duren is immers klein. Aan de andere kant: Pokémon-kaarten zijn de afgelopen twintig jaar alsmaar in waarde blijven stijgen.

Op naar 12 december! Hopelijk wordt het dan ook duidelijk wie achter het astronomische bod zit.

eBay

Reageer op artikel:
Tonnen: veiling zeldzame Pokémon-kaart breekt absurd record
Sluiten