Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 29 okt 2019

Lucratieve investering: Pokémon kaart verkocht voor bijna twee ton

Ho, wacht, je hoeft niet meteen je zolder in te duiken om je Pokémon kaarten van vroeger op te zoeken. Waar veel eerste generatie Pokémon kaarten een leuk bedrag kunnen opleveren, geldt dat zelden voor de versies die we hier in Nederland kregen.

Pokémon kaart levert recordbedrag op

Dat is al helemaal het geval bij ’s werelds meest waardevolle Pokémon kaart, die vorige week geveild is. Daarvan zijn er aan het einde van de jaren negentig namelijk slechts 40 geprint. Voeg daar aan toe dat ze enkel in het Japans verkrijgbaar waren voor de winnaars van een tekenwedstrijd, en je hebt een aardig plaatje van hoe zeldzaam ze zijn.

Zeker gezien het geen schilderijen, standbeelden of andere vormen van kunst zijn. Het zijn zeer kwetsbare, dunne kartonnen kaartjes. Van die 40 zijn er nog maar enkele tientallen in omloop, laat staan in mint conditie zonder beschadigingen.

Zo’n bijna compleet gave ‘Pikachu Illustrator’-kaart is vorige week geveild voor maar liefst 195.000 dollar. Een superfan legde dat recordbedrag voor het kaartje neer. Verder is niet bekend wat zijn of haar plannen zijn, maar het is niet de eerste keer dat Pokémon kaarten door het dak gaan.

Verzamelaars merken op dat door de populariteit van Pokémon Go en andere games de vraag naar de kaartjes is gestegen in de afgelopen jaren. Dat maakt de speelkaarten een lucratieve investering, vooral voor verzamelaars van het eerste uur.

smpratte – Pokemon Pikachu Illustrator Card PSA 9 Mint – The Most Valuable Pokemon Card

Patreon: https://www.patreon.com/smpratte My Store: …

Verdwenen

Maar goed, het blijven fragiele items, zo bleek maar weer eerder dit jaar. Een bijna even zeldzame Pokémon kaart werd verkocht op eBay voor 60.000 dollar. Een mooi bedrag, ware het niet dat het kaartje vervolgens kwijt raakte in de post. Voor zover bekend is het collector’s item nooit meer opgedoken. Of het om diefstal of een foutje gaat, blijft ook een groot vraagteken.

Onlangs werd ook ook complete set aan mint conditie eerste generatie Pokémon kaarten voor 100.000 dollar verkocht. Heb je toch het idee dat jouw verzameling wellicht een lucratief pareltje bevat? Onze collega’s van WANT hebben de meest waardevolle kaarten voor je op een rijtje gezet.

Daar lees je ook meer over de kaart uit dit artikel, die destijds op zo’n 90.000 dollar werd geschat…

Pokémon kaart
Bron: Invaluable / The Pokémon Company
Reageer op artikel:
Lucratieve investering: Pokémon kaart verkocht voor bijna twee ton
Sluiten