Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 18 mei 2020

Opblaasbare e-bike Poimo weegt 5,5 kilo en past in je rugtas

Van de elektrische fiets van Lidl tot die van Harley-Davidson, we hebben alles wel voorbij zien komen. Maar een opblaasbare e-bike is nieuw voor ons. Maak kennis met de Poimo, die slechts 5,5 kilo weegt en op te bergen is in een rugtas.

De opblaasbare e-bike is een uitvinding van wetenschappers van de Universiteit van Tokio. Poimo is een acroniem voor ‘Portable and Inflatable Mobility’. Je ziet hier het eerste prototype van de elektrische fiets, dat op dit moment wordt geperfectioneerd. De makers stellen dat het uiteindelijke model nog lichter wordt dan 5,5 kilo.

Opblaasbare e-bike Poimo

Het frame van de opblaasbare e-bike is gemaakt van synthetisch rubber en heeft een gewicht van 2,3 kilo. Samen met de andere onderdelen weegt het pakket in totaal 5,5 kilo. Denk bij andere onderdelen aan de bandjes, elektromotor, batterij en draadloze controller. Uiteindelijk moet het gewicht nog lager uitpakken, zodat het voertuig nog makkelijker mee te nemen is. Feit is dat de Poimo nu al is op te vouwen tot een pakketje dat in je rugtas pakt.

De actieradius van de opblaasbare e-bike is nog niet bekend en ook andere specificaties ontbreken nog. Officieel is de Poimo overigens geen elektrische fiets, omdat er niet gebruik gemaakt wordt van trapondersteuning maar van een gashendel. Het doel van de wetenschappers is in ieder geval om met deze nieuwe Soft Mobility-technologie een veilig elektrisch vervoermiddel te creëren, dat tussen voetgangers door kan manoeuvreren.

In één minuut is het elektrische vervoermiddel opgeblazen en klaar voor vertrek. Lees hier meer over de e-bike en de toekomst van Soft Mobility.

Elektrische fiets getest

Toch liever een normale elektrische fiets dan de opblaasbare Poimo? Check dan eens de stijlvolle én betaalbare e-bike Muto, die we onlangs hebben getest. Hier lees je onze review.

Check ook: In deze inflatable speedboot ben je de eindbaas tijdens de hittegolf

Reageer op artikel:
Opblaasbare e-bike Poimo weegt 5,5 kilo en past in je rugtas
Sluiten