Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Streaming 4 februari 2020

‘Star Wars-film over criminele verleden Poe in ontwikkeling bij Lucasfilm’

Met The Rise of Skywalker is de Skywalker Saga eindelijk afgerond. In plaats van telkens weer de Skywalkers erbij te halen kan Lucasfilm dus eindelijk nieuwe verhalen gaan vertellen binnen het Star Wars universum.

De toekomst van Star Wars

Naar verluidt gaat Disney nog deze maand de eerstvolgende Star Wars film aankondigen. Lucasfilm president Kathleen Kennedy gaf onlangs al aan dat het erg lastig is om vervolgstappen te bepalen. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. De studio speelt met meerdere ideeën en projecten die reeds in ontwikkeling zijn.

Dankzij een leaker met een goede reputatie weten we nu wat één van die projecten is. Dezelfde bron wist te melden dat Han terug zou keren in Fast and Furious 9, nog voor dat aangekondigd werd. Ook meldde hij als eerste dat National Treasure 3 in ontwikkeling was. En wat Star Wars betreft wist hij te verklappen wie de verrader in The Rise of Skywalker was.

Hij meldt nu tevens dat Disney nog niet klaar is met Poe Dameron. In The Rise of Skywalker werd ernaar gehint dat de rebellen-piloot een crimineel verleden heeft als drugssmokkelaar. Dat verleden komt niet alleen naar voren in een nieuw boek, maar gaat waarschijnlijk ook op het witte doek verkend worden.

Poe Dameron solofilm

Lucasfilm is namelijk naar verluidt een solofilm voor Poe aan het ontwikkelen. De film gaat volgens de leaker zowel over de origins van Poe zelf als over de ontstaansgeschiedenis van de Resistance. Tevens wordt gemeld dat Lucasfilm opnieuw Chris Terrio in wilt schakelen als screenwriter. Hij was ook verantwoordelijk voor The Rise of Skywalker.

Voor het benoemen van een regisseur is het nog veel te vroeg, en het is onduidelijk of het hier om een bioscoopfilm of een titel voor Disney+ gaat. Voorlopig blijft het simpelweg bij een project dat in ontwikkeling was. Dat is geen garantie dat de Poe Dameron film ook daadwerkelijk het groene licht gaat krijgen.

Hopelijk kijkt Lucasfilm ook verder dan de gevestigde personages en werelden, want het door George Lucas bedachte universum heeft zoveel meer te bieden. Check bijvoorbeeld ons lijstje van brute Star Wars personages die hun eigen film of serie verdienen.

IMDb

Reageer op artikel:
‘Star Wars-film over criminele verleden Poe in ontwikkeling bij Lucasfilm’
Sluiten