Women 15 mei 2019 A. de Jong

5 modellen die het nieuwe sexy vertegenwoordigen

Modellen die niet voldoen aan het surrealistische ideaalbeeld van de vrouw, worden ‘plus size model’ genoemd. ‘Plus size’ is het nieuwe sexy, maar er valt nog veel te winnen op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Zoals de verbanning van de walgelijke term ‘plus size’. Noem het liever curvy of puur. Vijf modellen die het nieuwe sexy vertegenwoordigen.

Ashley Graham

Om te beginnen met Ashley Graham, het eerste model met een maatje meer dat wereldberoemd werd. De gaf de term ‘plus size’, die inmiddels weer uit de mode is, glans. Ze brak door met haar shoots in Glamour en de Sports Illustrated Swimsuit Issue van 2016 en sindsdien zit er geen rem meer op. Bekijk meer op Instagram.

ashley graham, plus-size modellen, model, curvy, sexy, diversiteit

Saffi Karina

Saffi Karina is een natural beauty en ademt body-positivity. Ze is model bij IMG Models, heeft een prachtig portfolio en was te zien in tijdschriften als Vogue en Cosmopolitan. “If I look healthy and feel healthy, why would I strive to be something I’m not?”, zegt ze. “Curvy, it’s in my genetic pool.” Check hier haar Instagram-account.

ashley graham, plus-size modellen, model, curvy, sexy, diversiteit

Iskra Lawrence

De 28-jarige Iskra Lawrence was al eerder op Manners te zien met deze fotoserie. Het Britse model is de Queen of Curves en op Instagram zie je waarom.

iskra lawrence, plus-size modellen, model, curvy, sexy, diversiteit

Jada Sezer

De 29-jarige Jada Sezer wil naar eigen zeggen geen model, maar een rolmodel zijn. Ze deed campagnes voor verschillende grote modemerken, liep de marathon van Londen in ondergoed en is mede-organisator van The Vitality London 10000. Check hier haar Instagram-account.

Jada-Sezer, iskra lawrence, plus-size modellen, model, curvy, sexy, diversiteit

Sonny Turner

Sonny Turner, die onder meer campagnes voor ASOS en Primark deed, kwam eerder dit jaar in het nieuws, nadat ze een boekje opendeed over de asociale eisen die ze kreeg als ‘plus size model’. Maar op Instagram is ze vooral te zien met prachtige foto’s en mooie boodschappen. Tijdens de New York Fashion Week liep ze mee tijdens deze briljante show van Chromat. Check hier haar Instagram-account.

sonny turner, Jada-Sezer, iskra lawrence, plus-size modellen, model, curvy, sexy, diversiteit

Meer ‘plus size‘ curvy modellen

Deze ontwikkeling in de modellenwereld is natuurlijk een zegen voor de wereld. Hierboven zie je een greep uit voorraad nieuwe sterren. Bekijk hier nog meer.

Reageer op artikel:
5 modellen die het nieuwe sexy vertegenwoordigen
Sluiten