Jan de Raab
Jan de Raab Wheels 14 jun 2019

Deze plug-in hybride heeft 1.010 PK onder de motorkap

Net niet de krachtigste, maar wel een heel bijzondere plug-in hybride supercar uit Turijn. Maak kennis met de Asfane DieciDieci van FV Frangivento.

De Asfane DieciDieci van FV Frangivento

Mocht je nog ergens wat geld hebben liggen waar je geen bestemming voor hebt en van snelheid op vier wielen houden, dan hebben we hier de ultieme tip voor je: de Asfane DieciDieci. Dat is niet zomaar een wagen, het beestje van de Italiaanse automaker FV Frangivento heeft maar lieft 1.010 pk onder de motorkap liggen en is daarmee een van de sterkste plug-in hybrides. Alleen de Regera van Koenigsegg heeft meer vermogen: 1.500 pk.

Als het aankomt op het combineren van design met een verbluffend groot vermogen, dan zijn de Italianen heer en meester. FV Frangivento spant echter de kroon en tracht met haar nieuwste creatie zelfs de Ferrari SF90 Stradale naar de kroon te steken. De Ferrari moet het immers met 10 PK minder doen.

Asfane DieciDieci, FV Frangivento, 1010pk, plug-in hybride

Verstand van design hebben de jongens van de Turijnse automaker wel, getuige hun laatste model. De Asfane DieciDieci is volledig opgetrokken uit aluminium. Het enige wat eigenlijk ‘standaard’ is, zijn de velgen. Deze zijn afkomstig van OZ. Aan de andere kant is de vormgeving weer niet zo standaard en verraad het een uitgekiend ontwerp om de wagen zo snel mogelijk te maken, ook al blijven de feitelijke prestaties onvermeld.

Onderhuids maakt de plug-in hybride al net zo veel indruk. De supercar heeft een gecombineerd vermogen van 1.010 pk. De Italianen zijn echter erg terughoudend over de vraag hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Gelukkig weten we met een beetje speurwerk dat de wagen wordt aangedreven door een 5.4 liter V10 motor. Dat blok is al goed voor zo’n 860 pk. Dat vermogen wordt volledig op de achterwielen gezet. De resterende 150 PK wordt geleverd door twee elektromotoren die zorgen voor de aandrijving van de voorwielen.

Italiaanse equivalent van plug-in hybride Koenigsegg

De doelstelling van FV Frangivento is duidelijk. Men legt de lat hoog en wil het Italiaanse equivalent van Koenigsegg worden. Of dat erg realistisch is wagen we te betwijfelen. Voorlopig is er nog geen enkel model verkocht. Dan zal niet aan de prestaties liggen, maar wellicht wel aan het prijskaartje, de Italiaanse supercar moet namelijk zo’n 1 tot 1,5 miljoen euro gaan kosten.

Asfane DieciDieci, FV Frangivento, 1010pk, plug-in hybride
Asfane DieciDieci, FV Frangivento, 1010pk, plug-in hybride
Reageer op artikel:
Deze plug-in hybride heeft 1.010 PK onder de motorkap
Sluiten