Plottwist: Marvel Studios baas Kevin Feige komt met Star Wars film

Het leek al een wonder dat Marvel Studios baas Kevin Feige tijd had om Sony te helpen met de Spider-Man films. Hij gaat het nog drukker krijgen in de toekomst: naast alle Marvel films en series gaat hij namelijk ook werken aan een Star Wars film.

Marvel Studios baas Kevin Feige en Star Wars

Dat meldt het doorgaans zeer betrouwbare The Hollywood Reporter. Feige gaat samen met Lucasfilm president Kathleen Kennedy een nieuwe film ontwikkelen, voorlopig nog zonder werknaam.

Het is geen geheim dat de man achter het succes van Marvel een groot Star Wars nerd is. Hij is altijd al open geweest over zijn liefde voor de franchise van George Lucas. Sterker nog, dat zie je regelmatig duidelijk terug in het Marvel Cinematic Universe. De superhelden van de stripgigant verwijzen geregeld op het witte doek naar een galaxy far, far away.

Er is verder dus helaas weinig bekend over het project, naast dat de deal pas in de afgelopen maanden is gesloten. Afgelopen zomer kwamen Feige, Kennedy en het bestuur van Lucasfilm samen om zijn plannen te bespreken.

Feige met Robert Downey Jr. (Bron: Emma McIntyre/Getty Images/AFP)

Grote acteur

Ondertussen zou Kevin Feige zelfs al een grote acteur benaderd hebben voor de film die hij wil gaan maken. De bronnen bevestigen daarnaast dat Kathleen Kennedy gewoon nog de baas blijft bij Lucasfilm. Feige zal dus niet in dezelfde rol aan de slag gaan voor de Star Wars franchise als voor Marvel. Na de tegenvallende laatste paar films in het universum van George Lucas hoopten sommige fans erop dat Kennedy zou opstappen. Dat is dus niet het geval.

“We zijn enthousiast over de projecten waaraan Kathy en het Lucasfilm-team werken,” zei Walt Disney Studios co-voorzitter en chief creative officer Alan Horn. “Niet alleen qua Star Wars, maar ook Indiana Jones en andere delen van het bedrijf, waaronder Children of Blood and Bone met Emma Watts en Fox. Met het afsluiten van de Skywalker Saga gaat Kathy een nieuw tijdperk in met Star Wars, en wetende wat een die-hard fan Kevin is, was het logisch voor deze twee buitengewone producenten om samen aan een Star Wars-film te werken. “

Reageer op artikel:
Plottwist: Marvel Studios baas Kevin Feige komt met Star Wars film
Sluiten