Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 8 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5 aangekondigd: Sony onthult datum en nieuwe controller

De nieuwe PlayStation is al geruime tijd in ontwikkeling, maar vandaag heeft Sony aangekondigd hoe hij gaat heten en wanneer hij in de winkels ligt. Dit nieuws werd door Sony bekendgemaakt via een artikel op hun eigen PlayStation Blog. Wij hebben alles wat je moet weten op een rijtje gezet.

Om te beginnen de naam van de nieuwe PlayStation. Deze is alles behalve een verrassing, want de opvolger van de 4 is namelijk gewoon de PlayStation 5. Een stuk interessanter is wanneer we ‘em kunnen gaan verwachten. Een exacte datum is nog niet onthuld, maar Sony laat weten dat de nieuwe console gepland staat voor eind 2020.

Dualshock 5 controller

Het lijkt om een wereldwijde release te gaan, want het bericht verscheen zowel op de Japanse, Amerikaanse en Europese versie van de PlayStation Blog. Over de console zelf werd weinig bekendgemaakt. We weten dus nog niet hoe de PlayStation 5 er uiteindelijk uit gaat zien. Waar we wel meer over weten is de nieuwe controller die waarschijnlijk de DualShock 5 gaat heten.

Hoewel hij er volgens de eerste berichtgeving niet heel anders uit gaat zien dan de DualShock 4, is hij wel degelijk anders dan zijn voorganger. Om te beginnen zal de Dualshock 5 voorzien zijn van USB-C in plaats van Micro USB. Daarnaast zijn er ook een aantal verbeteringen doorgevoerd die je direct gaat merken wanneer je aan het gamen bent.

Nieuwe functies en features

Zo kun je met de PlayStation 5 controller haptic feedback gaan ervaren. Dit kun je zien als een verbeterde versie van de rumble die je kent. Deze techniek is veel geavanceerder en geeft een breder en meer gedetailleerd gevoel van feedback. Game ontwikkelaars krijgen hierdoor meer mogelijkheden. Zo voelt iedere trilling weer net even anders.

Ook de triggers zijn aangepakt door Sony. De weerstand van L2 en R2 kunnen aangepast worden door de ontwikkelaars. Hierdoor voelt het overhalen van de trekker anders bij ieder wapen. Interessant voor shooters, maar ook voor racegames. Zo kan het indrukken van het gas bijvoorbeeld zwaarder voelen bij een oudere auto.

Specificaties PlayStation 5

De DualShock 5 controller lijkt een grote stap voorwaarts te gaan worden. Of hetzelfde gezegd kan worden over de PlayStation 5 zelf, is nog onduidelijk. Over de specificaties van de console zelfs is nog weinig bekend. De verwachting is dat we hier begin volgend jaar meer over gaan horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PlayStation

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
PlayStation 5 aangekondigd: Sony onthult datum en nieuwe controller
Sluiten