Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 4 augustus 2020

Franse winkelketen lekt prijzen Playstation 5

Dat de Playstation 5 en Xbox Series X krachtige consoles met prachtige games worden, staat buiten kijf. Wie als de grote winnaar uit de bus zal vooral afhankelijk zijn van de prijskaartjes van beide machines.

Die zijn op het moment van schrijven nog steeds niet aangekondigd. Naar verluidt wachten beide fabrikanten zelfs op elkaar, om zo nog last-minute strategisch de prijs te kunnen tweaken.

Hoe duur wordt de Playstation 5?

Zowel Sony als Microsoft zijn volgens insiders bereid tegen verlies hun hardware aan de man te brengen, in de hoop dat ze dat later weer goed kunnen maken met software. Maar hoe ver kunnen ze gaan?

Dat blijft voorlopig nog een mysterie, maar achter de schermen zit men niet stil. Daardoor beginnen de geruchten en leaks steeds concreter te worden.

PS5 prijzen gelekt

Sterker nog, de Playstation 5 is al verschenen op de website van een grote Franse winkelketen, Carrefour.  De supermarkt laat consumenten binnenkort al de Xbox Series X en Playstation 5 pre-orderen.

Dat is niet zo vreemd, maar wat wel opviel was dat de winkelketen per ongeluk een paar minuten al alle nieuwe PS5-producten van Sony op zijn webshop had staan. Ja, inclusief prijzen.

Oplettende bezoekers wisten er nog net een screenshot van te maken. Het resultaat? Waarschijnlijk ons eerste voorproefje op de daadwerkelijke prijs van de PS5 en de bijbehorende accessoires.

Playstation 5 prijzen
(Afbeelding: PhonAndroid )

De PS5 Digital Edition gaat volgens Carrefour 399 euro kosten, het reguliere model met een disc-drive 499 euro. Ter vergelijking: de Playstation 4 kostte bij lancering ook 399 euro.

Placeholders?

Ook de officiële accessoires zijn dus al gelekt. Daar valt echter wat op: ze kosten allemaal 49,90 euro. Dat wijst erop dat het om placeholders gaat, tijdelijke prijzen die later aangepast worden. 49,90 euro is een redelijke prijs voor een controller, maar niet voor een simpel oplaadstation.

Dan is natuurlijk de vraag: zijn de prijzen van de Playstation 5 zelf ook placeholders? Die kans is klein, gezien ze overeen komen met eerdere leaks. Bovendien haalde Carrefour de pagina zo snel offline dat er duidelijk iets nog niet onthuld mocht worden.

We weten het echter pas zeker als Sony zelf zijn prijskaartjes uit de doeken doet. Hopelijk weten we snel meer! Had je trouwens al kennis gemaakt met het geheime wapen van Microsoft om de PS5 te verslaan?

PhonAndroid

Reageer op artikel:
Franse winkelketen lekt prijzen Playstation 5
Sluiten