Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 17/09/2020

Officieel: Playstation 5-prijzen en releasedatum onthuld

De leaks blijken dus toch te kloppen: Sony heeft bekendgemaakt dat de Playstation 5 499.99 euro gaat kosten.

De techgigant organiseerde afgelopen woensdag een speciaal evenement voor de opvolger van de Playstation 4.

Playstation 5-prijzen onthuld

Daar werden de prijskaartjes onthuld van beide modellen: de reguliere versie gaat dus 499.99 euro kosten. Voor de versie zonder disc-drive, de Digital Edition, betaalt de consument 399.99 euro.

Ter vergelijking: de Xbox Series X, Microsoft’s antwoord op de PS5, gaat ook 499.99 euro kosten. Microsoft heeft echter daarnaast een geheim wapen: de Xbox Series S, een goedkoper model dat slechts 299 euro gaat kosten.

Sony Playstation 5 prijzen
De prijzen (Bron: Sony)

Releasedatum en pre-orders

Terug naar Sony. De Playstation 5 zal vanaf 12 november verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten, Japan, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea.

De rest van de wereld, waaronder Nederland, kan vanaf 19 november met de gloednieuwe console aan de slag. Mits je natuurlijk een exemplaar weet te bemachtigen, want naar verluidt kampt de PS5 vooralsnog met productieproblemen. Daar lees je hier meer over.

In Amerika zijn de pre-orders van de Xbox-killer al van start gegaan, met alle chaos van dien. Sony had het tijdens event er namelijk over dat consumenten de PS5 vanaf 17 semper kunnen pre-orderen bij ‘select retailers.’ Zonder verdere content waar of hoe.

Niet de duurste Playstation ooit

Met 499.99 dollar is de Playstation 5 prijziger dan de Playstation 4, maar nog steeds niet de duurste Playstation ooit. Die eer gaat naar de Playstation 3, die 499 euro voor het 20GB-model en 599 euro voor het 60GB-model kostte.

Controller en andere accessoires

De nieuwe DualSense-controller gaat overigens 69.99 euro kosten, waarmee de controller tien euro duurder wordt dan zijn voorganger. Het oplaadstation waarmee je twee controllers tegelijkertijd op kunt laden gaat 29.99 euro kosten.

De eerder aangekondigde Pulse 3D draadloze headset gaat 99.99 euro kosten. Sony belooft indrukwekkend 3D-geluid. De officiële PS5-afstandsbediening ligt vanaf 12 november voor 29.99 euro in de winkel.

Tot slot is er nog de HD-camera, een dubbele 1080p-webcam van 59.99 euro waarmee gamers zichzelf kunnen filmen tijdens bijvoorbeeld het streamen van een game. We leven immers in 2020!

Pre-order nu!

Update: je kunt de Playstation 5 nu ook in Nederland alvast pre-orderen bij Bol.com.

Reageer op artikel:
Officieel: Playstation 5-prijzen en releasedatum onthuld
Sluiten