Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 16 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Grote Spaanse winkelketen lekt prijskaartje Playstation 5

Afgelopen week onthulde Microsoft de prijskaartjes van de Xbox Series X en Series S. Volgens insiders schrok Sony zo van de lage prijzen dat de Japanse fabrikant direct in crisisberaad ging voor de Playstation 5.

De strijd om de portemonnee van de consument vindt deze generatie vooral op prijsgebied plaats. Beide partijen zijn bereid verlies te draaien op hun hardware. Wie zijn console in de huiskamers van de meeste consumenten weet te krijgen, kan vervolgens dat verlies dik terugverdienen met abonnementen en software.

Spaanse winkelketen lekt prijzen PS5

Daardoor kun jij later dit jaar een next-gen console voor 299 euro kopen, de Xbox Series S. Een PS5-killer voor de prijs van een Nintendo Switch! Nu ligt de bal bij Sony, die vandaag tijdens een groot evenement de prijs van de Playstation 5 gaat onthullen. Althans, dat is de verwachting.

Wellicht hoeven we daar niet meer op te wachten. El Corte Inglés, een van de grootste winkelketens van Spanje, heeft namelijk de vermeende prijzen van beide versies van de PS5 gelekt. Althans, een medewerker van die keten.

Op Twitter is een foto verschenen van het interne systeem van de winkel. Achter de schermen wordt er natuurlijk al het een en ander voorbereid voor preorders, waardoor het slechts een kwestie van tijd is voor prijzen beginnen te lekken.

💵Lees ook: ‘Xbox-killer PS5 kampt met grote productieproblemen’

Playstation 5: placeholder of real deal?

Het lijkt er nu dus sterk op dat El Corte Inglés ook al achter de schermen weet hoeveel de nieuwe Playstations gaan kosten. De ‘normale’ versie van de PS5 gaat 499.90 euro kosten, als we de foto’s moeten geloven, en de versie zonder disc-drive 399.90 euro.

Juich / huil echter niet te vroeg. De kans is nog steeds aanwezig dat het hier simpelweg om placeholders gaat. Tijdelijke prijzen die later worden vervangen door de daadwerkelijke prijskaartjes. Tegelijkertijd valt wel op dat de prijzen exact overeenkomen met de gelekte prijzen van Amazon France en wat analisten verwachten van het event.

Zeker zo dicht op de daadwerkelijke onthulling is de kans tevens vele malen groter dat grote winkelketens al weten hoeveel de Xbox-killer van Sony gaat kosten. Een ding weten we zeker: als de onderstaande prijzen kloppen, dan heeft Microsoft op prijsvlak in ieder geval een voorsprong op de PS5. Of Sony dat gat kan gaan compenseren met zijn sterke first party-games, gaan we vandaag ontdekken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Grote Spaanse winkelketen lekt prijskaartje Playstation 5
Sluiten