Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe lading PlayStation 5 consoles in Nederland: dit moet je weten

De PlayStation 5 is zonder enige twijfel één van de meest gewilde objecten van dit moment. Iedere keer als de nieuwe console van Sony weer in de verkoop gaat, zijn alle beschikbare PS5’s in luttele minuten verkocht. Dit komt vooral door een groot tekort. De productie loopt flink achter op de vraag. Hierdoor leek het erop dat het onmogelijk zou gaan worden om nog dit jaar een PlayStation 5 te kopen, maar nu is er opeens toch weer hoop.

Volgens de website Techtastic heeft Sony deze week toch weer een lading PlayStation 5 consoles naar ons land gebracht. Doorgaans zijn ze bij Techtastic goed op de hoogte van de PS5-beschikbaarheid, dus dat is reden voor enthousiasme. Vooral voor de mensen die nog een pre-order hebben staan bij MediaMarkt en NedGame. Beide winkels hebben naar verluid een nieuwe lading gekregen. MediaMarkt stuurt deze naar klanten die een pre-order hebben staan bij één van hun winkels. NedGame verzendt nu al pre-orders die eigenlijk gepland stonden voor begin 2021.

Houd Bol.com goed in de gaten

Dit is dus minder goed nieuws voor de mensen die hun PlayStation 5 nog moeten bestellen. Gezien het enorme aantal pre-orders en de beperkte beschikbaarheid, is de kans klein dat de console weer aangeboden gaat worden in deze (online) winkels. Ook bij Amazon is de kans op succes klein. De winkelgigant krijgt waarschijnlijk wel nieuwe PlayStation 5 consoles, maar deze hebben ze in de afgelopen weken al verkocht (in de vorm van een pre-order). Ook op deze site zul je waarschijnlijk tot begin 2021 “niet beschikbaar” zien staan.

Voor iedereen die nog geen pre-order heeft staan, maar wel graag nog dit jaar een PlayStation 5 wil, is er eigenlijk maar één winkel: Bol.com. De blauwe webwinkel krijgt doorgaans de grootste lading en ze werken daar niet met openstaande pre-orders. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Daarom is het belangrijk dat je Bol.com nu extra scherp in de gaten houdt. We raden je aan om hier een alert aan te zetten. Je krijgt dan direct bericht wanneer de PlayStation 5 weer te bestellen is.

Is de PlayStation 5 een aanrader?

Iedereen wil een PlayStation 5, maar waarom? Wat heeft de console te bieden en is het de moeite waard om nu al over te stappen? Antwoord op deze en nog veel meer andere vragen, vind je in onze review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe lading PlayStation 5 consoles in Nederland: dit moet je weten
Sluiten