Jan
Jan Stuff 19 nov 2018

Gerucht: ‘PlayStation 5 in 2019 gepresenteerd, verschijnt in 2020 op de markt’

Mocht je nog steeds wachten op te lancering van de Playstation 5, dan is het te hopen dat je jouw oude PS4 nog niet op Marktplaats.nl hebt staan. Mocht dat wel het geval zijn, haal hem er dan snel af. De kans is namelijk levensgroot dat de PS5 pas in 2020 verkrijgbaar zal zijn.

Sony is niet aanwezig op E3 in 2019

Sony bevestigde gisteren dat PlayStation in 2019 niet aanwezig is op de E3. Dit zou voor het eerst zijn in het 24-jarig bestaan van de beurs. In plaats daarvan is PlayStation iets aan het doen dat eerdere geruchten zou rechtvaardigen. Zo zou men van plan zijn om in 2019 de PlayStation 5 officieel te onthullen. Dit gebeurt voorafgaand aan de officiële release in 2020. Het nieuws komt kort nadat Sony dit jaar ook al het PlayStation Experience (PSX) event oversloeg. Dit nieuws en de laatste geruchten en de tussentijdse rapporten passen allemaal in het grotere verhaal dat alle inspanningen gericht zijn op de presentatie van de PS5 volgend jaar.

Release PlayStation 5 volgens geruchten pas in 2020
Een mock-up van de PlayStation 5

PlayStation 5 pas in 2020 op de markt

De onthullingen gaan door en laten zien dat het huidige plan vergelijkbaar is met de PS4-onthulling in 2013. Zo zou er ook nu sprake zijn van een eerste presentatie op een speciaal event. Pas daarna zou men groots uitpakken tijdens de PSX 2019. Deze theorie is niet geheel nieuw. Eerder wist Jason Schreier van Kotaku hetzelfde te melden. De PlayStation 5 is volgens hem waarschijnlijk gereed voor een vakantie-release eind 2020. Mocht dat correct zijn, dan zou deze lancering exact zeven jaar na de release van PlayStation 4 (op 15 november 2013) plaatsvinden.

Levenscyclus

De bovenstaande tijdlijn, of liever het gerucht, past absoluut in de verwachte levenscyclus van de console. Wat veel interessanter is aan de ‘next-gen’ thuisconsoles, is dat ze steeds meer digitaal zullen zijn, aangezien uitgevers steeds meer aandacht besteden aan games als live services.

Dankzij het feit dat PS4 zijn kernarchitectuur heeft aangepast om meer in overeenstemming te zijn met pc’s en het voor ontwikkelaars makkelijker maakt, is het zeer waarschijnlijk dat alle PS4-software zou werken op de PS5 en dat veel next-gen software nog steeds op de PS4 kan werken. Het is op dit moment problematisch als dit niet het geval was. De PlayStation 4 Pro kan worden uitgevoerd op 4K en ondersteunt HDR, vergelijkbaar met het Xbox One X-model van Microsoft.

Screenrant.com

Reageer op artikel:
Gerucht: ‘PlayStation 5 in 2019 gepresenteerd, verschijnt in 2020 op de markt’
Sluiten