Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 8 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Slecht nieuws: PlayStation 5 pas vanaf volgend jaar weer leverbaar

Mocht het je gelukt zijn om een PlayStation 5 te bemachtigen, dan heb je echt geluk gehad. De vraag naar de console van Sony blijft onverminderd groot, maar de voorraad is nog steeds zeer beperkt. Dit is slecht nieuws voor iedereen die de boot gemist heeft, want het gaat je waarschijnlijk niet meer lukken om nog dit jaar een PlayStation 5 te bemachtigen.

De lading PlayStation 5 consoles die vorige week in de verkoop ging bij Bol.com is namelijk de laatste van 2020 geweest. Op 4 december was de PS5 weer beschikbaar bij de blauwe webwinkel. Dit duurde overigens niet lang, want binnen twee minuten waren alle beschikbare consoles alweer verkocht. Ook bij Amazon was de PlayStation 5 weer te bestellen, maar ook daar duurde het enkele minuten voordat ze allemaal weg waren.

Bol.com heeft slecht nieuws

De teleurstelling voor de mensen die net te laat waren, werd niet veel later nog groter. Bol.com maakte later die dag in een tweet bekend dat je 2020 waarschijnlijk PlayStation 5-loos gaat blijven. Het ziet er namelijk naar uit dat er dit jaar geen nieuwe levering meer komt. Wanneer de volgende lading PlayStation 5 consoles wel gaat aankomen, is helaas nog niet bekend.

Andere webwinkels hebben nog niet naar buiten gebracht wanneer de PlayStation 5 weer in de verkoop gaat. Maar de kans dat zij de indrukwekkende console nog dit jaar kunnen aanbieden lijkt bijzonder klein. De enige optie die je in 2020 nog hebt, is over de grens kijken. Garanties zijn er niet, maar er is een kans dat Amazon Duitsland of Frankrijk nog wel een levering krijgen. In Nederland lijken je kansen voorlopig in ieder geval gekeken.

PlayStation 5 alternatief

Het enige wat je nu kan doen is je PlayStation 4 aanslingeren en daar weer op gaan gamen. Vergeet alleen niet om voordat je dit gaat doen, een alert aan te zetten op Bol.com. Je kunt hier je mailadres achterlaten zodat je meteen op de hoogte wordt gebracht als de PS5 weer beschikbaar is.

Mocht je niet willen wachten en overweeg je om over te stappen op de Xbox Series X, dan hebben we nog meer slecht nieuws. Hoewel deze niet zo populair is als de PlayStation 5 is ook deze concurrent nergens meer te bestellen. Next-gen gamen in 2020 gaat dus lastig worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws: PlayStation 5 pas vanaf volgend jaar weer leverbaar
Sluiten