Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 30 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Je kunt binnenkort een Playstation 5 van 24-karaats goud bestellen

De Playstation 5 wordt een opvallend apparaat. De opvolger van de Playstation 4 is al met van alles vergeleken, van futuristische wolkenkrabbers tot routers. De memes vlogen je om de oren in de uren na de onthulling van het controversiële design.

Zeker de variant met een ingebouwde disc drive is behoorlijk… lomp. Een ding weten we dan ook nu al zeker: gasten zal het later dit jaar zeker opvallen dat jij al een Playstation 5 onder je televisie hebt staan. Als de Xbox-killer überhaupt in je televisiemeubel past.

24-karaats goud

Toch is dat voor sommige consumenten nog niet genoeg. Die willen het nog net wat extravaganter aanpakken dan de doorsnee gamer. Welkom in de markt van luxury customized gadgets. Vooral het Russische bedrijf Caviar is een grote speler.

Zij staan bekend om hun speciale iPhones, vol diamanten, peperdure ingebouwde horloges en gouden lagen. Dat levert speciale edities van reguliere iPhones op die duizenden euro’s kosten, vaak zelfs tienduizenden.

Luxe Playstation 5

Het Britse Truly Exquisite gaat nog een stap verder. In plaats van telefoons beloven zij namelijk nu al een luxe uitvoering van de Playstation 5 te gaan maken. Komt ie: ze gaan een PS5 verkopen die volledig in 24 karaats goud is uitgevoerd. Van de console zelf tot de controllers en je headset. Voor de duidelijkheid: het zal om een coating gaan, Sony maakt de console verder gewoon zelf.

(Bron: Truly Exquisite)

Prijskaartje onbekend

Naast een gouden uitvoering komen er ook varianten van roségoud en platina. Bij de absurde iPhones van Caviar sla je meteen stijl achterover door de prijskaartjes, bij de speciale Playstation 5 van Truly Exquisite moeten we die nog even afwachten. We weten immers nog niet eens hoeveel de reguliere uitvoeringen van Sony zelf gaan kosten.

Je kunt echter rekenen op een prijskaartje in de duizenden euro’s. De telefoons en tablets die het merk verkoopt schieten meestal de 2500 euro voorbij. Bij deze Playstation kun je dus al snel aan de 6000 euro zitten. Zie je dat wel zitten? Dan kun je hier alvast een pre-order plaatsen. Wij hopen ondertussen nog steeds op een subtielere zwarte uitvoering van Sony zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je kunt binnenkort een Playstation 5 van 24-karaats goud bestellen
Sluiten