Grootste filmflop ooit? Zelfs Porsche kan Playmobil: The Movie niet redden

Het leek nog wel zo’n gouden formule: het succes van de LEGO-films herhalen door Playmobil: The Movie uit te brengen. Nee dus.

Playmobil: The Movie

Zelfs Porsche dacht op de hype mee te kunnen liften door de elektrische Porsche Mission E in de film te proppen. Rex Dasher, een soort Playmobil-versie van James Bond, scheurt in de film rond in de bolide. Je kunt de twee zelfs als een speelgoedset aanschaffen. Helaas hebben de plastic poppetjes uit Duitsland blijkbaar niet dezelfde nostalgische power als het Deense speelgoed.

Want waar de animatiefilm tjokvol zit met marketing, zijn de makers blijkbaar vergeten de marketing voor de film zelf op orde te maken.

Playmobil: The Movie flop
Bron: Pathé Distribution / Porsche PR

Historische filmflop

Playmobil: The Movie is namelijk op weg om een van de grootste flops uit de filmgeschiedenis te worden. Daarmee wordt 2019, wat al een pijnlijk jaar was voor vrijwel elke animatiefilm die niet uit de koker van Disney kwam, op deprimerende wijze afgesproken.

De film haalde in zijn tweede weekend slechts 170.000 dollar op. Daarmee stond de animatiefilm op de 22e plek in Noord-Amerika. Daarmee moest Playmobil: The Movie na een al belabberd debuutweekend nog eens 74 procent inleveren. In totaal is de film na 10 dagen nog niet eens de grens van 1 miljoen dollar gepasseerd.

Dat is niet alleen dramatisch vergeleken met bijvoorbeeld The Lego Movie. Ook als je Playmobil geïsoleerd van dat succes een kans geeft, zijn de cijfers nog hopeloos. De film had namelijk een geschat budget van 75 miljoen dollar, waar ook nog eens de marketingkosten nog bij opgeteld moeten worden. Met een omzet van minder dan 1 miljoen kom je er dan niet, hoeveel deals je ook met de Porsches van deze wereld sluit.

De ergste gevallen

Sterker nog, het is bijna de grootste filmflop ooit. Zelden heeft een film die in zoveel (2337) bioscopen werd getoond zo weinig opgeleverd in Amerika. Er zijn maar twee voorbeelden van films die het nog slechter deden: Delgo en The Oogieloves in the Big Balloon Adventure.

Als je inflatiecorrectie toepast dan kan Playmobil: The Movie nog best wel eens de grootste filmflop aller tijden worden. Alles wijst erop dat niks ervoor gaat zorgen dat de film alsnog op magische wijze succes vindt. The Independent noemde Playmobil: The Movie niet voor niks een ‘reclame ter lengte van een film’ die ‘enkel bestaat omdat het moet bestaan.’ Au! Geniet hieronder nog eens van de trailer:

Cartoonbrew

Reageer op artikel:
Grootste filmflop ooit? Zelfs Porsche kan Playmobil: The Movie niet redden
Sluiten