Deze platenspeler brengt je oude LP’s naar de moderne tijd

Eén van de heerlijkste dingen van warm weer zijn de watertandende barbue geuren als je maar even je deur uitstapt. Elke winkel lijkt ook opeens barbecues in het assortiment te hebben om de geuren verder door het land te verspreiden. Als je ook na de zomer geen afscheid wilt nemen van het bbq gevoel is deze Symbol platenspeler een lekker item om in huis te hebben staan. Het lijkt op een bbq, maar brengt je in hele andere nostalgische sferen. Je kunt er helaas wel geen vlees op braden.

Platenspeler, bbq of kunstwerk?

Ook platenspelers lijken de laatste tijd erg populair te zijn en komen in allerlei verschillende varianten van oud nostalgisch tot hypermodern. Symbol is gegaan voor dat laatste en komt met een apparaat dat je ook zo zou neer kunnen zetten als een soort kunstwerk. Door de standaard en grille aan de voorkant, heeft het zoals gezegd veel weg van een bbq. Je kunt de standaard echter ook gewoon weglaten en dan houd je iets over dat een stuk meer eruit ziet als een platenspeler.

Stabiele heldere klanken

Symbol heeft de hulp ingeroepen van speaker designer Morel om  speciale custom speakers te maken, die perfect passen in het frame van de Modern Record Player. Ook de versterker is speciaal gemaakt voor het apparaat. Deze verzorgt krachtige bastonen en heldere klanken. Door het driefasen isolatiesysteem van de draaischijf blijft de naald stabiel en worden trillingen geminimaliseerd. Dit alles zorgt ervoor dat je muziek consistent en helder klinkt, wat misschien wel een klein beetje wegneemt van het nostalgische platenspeler gevoel. Maar het is tenslotte toch wel de Modern Record Player.

Preorderen met aanbetaling

Dus als je nog platen hebt liggen kun je ze opnieuw leven inblazen en ze meenemen naar de moderne tijd. Je kunt de platenspeler preorderen via de Symbol website in de kleuren Jet Black en Glacier White. Hij kost in totaal 1.414 euro en als je preordert betaal je meteen de helft als een soort borg. De borg krijg je echter niet terug als je je achteraf toch bedenkt. Dus als je bestelt, moet je er wel heel zeker van zijn dat je de platenspeler ook daadwerkelijk wilt hebben. Houdt ook rekening met verzendkosten naar Nederland van 86 euro.

Mocht je toch voor iets goedkopers willen gaan, heeft Lidl ook een mooie platenspeler voor je. Hij ziet er wat nostalgischer uit en kost maar 49,99 euro.

Reageer op artikel:
Deze platenspeler brengt je oude LP’s naar de moderne tijd
Sluiten