Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 3 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Lekker én makkelijk: zo maak je de ultieme plantaardige kipburger

Sporten, werken, gamen of de kroeg in; we hebben het er maar druk mee. Grote kans dat uitgebreid koken zo ongeveer als laatste op je prioriteitenlijst staat. Dan zijn snelle en makkelijke recepten de uitkomst. Wat dacht je van een goeie plantaardige kipburger?

Plantaardig eten is makkelijker dan ooit, ook als je zelf in de keuken staat. En je hoeft al lang niet meer in te leveren op smaak of kwaliteit. We kennen allemaal de populaire Beyond Burger, maar er zijn nog genoeg andere lekkere opties. Beyond Meat heeft nu ook een plantaardig chicken-style assortiment, zodat je de lekkerste plantaardige kipgerechten kunt maken.

Beyond Meat Chicken-Style

Het merk lanceert drie nieuwe producten: de Beyond Burger Chicken-Style, Beyond Schnitzel en Beyond Tenders. Dat betekent: nog meer lekkere plantaardige keuzes. Ze zijn alle drie goed te combineren met zo ongeveer alle maaltijden: van het klassieke AVG’tje tot een salade, poké bowl of wrap.

Zo ongeveer het makkelijkste gerecht dat er is: een burger! Het is snel gemaakt, goed te combineren met ingrediënten naar keuze en altijd lekker. Buns, groente, een heerlijk sausje en de echte smaakmaker: de Beyond Burger Chicken-Style. Lekker knapperig vanbuiten en een malse bite vanbinnen: deze plantaardige kipburger valt in de smaak bij carnivoren, flexitariërs, vegetariërs én veganisten.

Plantaardige kipburger maken

Een gerecht met de kipburger in de hoofdrol is niet alleen fijn als comfort food, maar ook een uitkomst voor sporters. De nieuwe plantaardige burger bevat namelijk 15 gram eiwit per 100 gram. Lekker makkelijk om ‘m van tevoren te preppen, zodat je meteen na je sportsessie de nodige eiwitten binnenkrijgt.

Er zijn talloze manieren om de plantaardige burger te combineren, maar voor de liefhebbers delen we een lekker en makkelijk recept. Ziehier: de Beyond Burger Chicken-Style met erwten guacamole.

Recept Beyond Burger Chicken-Style met erwten guacamole

Voor de burger:

●     2 brioche broodjes, geroosterd

●     2 Beyond Burger Chicken-Style

●     Sla, gesneden

●     1 rode ui in plakjes gesneden

●     Jalapeno of tabasco (optioneel)

 

Voor de erwten guacamole:

●     100 gram bevroren erwten

●     Kleine ui, gehakt

●     Handvol koriander, gehakt

●     1⁄4 theelepel komijn

●     2 eetlepels (veganistische) Griekse yoghurt

●     Theelepel limoensap

●     Fijn zeezout en peper

 

Voorbereiding:

1. Voor de erwtenguacamole: blancheer de erwten en doe ze met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot alles goed gemengd is.

2. Bereid de Beyond Burger Chicken-Style met een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak aan beide kanten in 7 minuten bruin (middelhoog vuur).

3. Leg wat sla op de onderkant van elk broodje. Leg daarop de kipburger van Beyond, een toefje guacamole en wat plakjes rode ui. Serveer er tabasco en jalapenos bij voor wat extra pit.

 

Jep, dat was het al. Zo snel kan het dus. Geniet van je burger en check Beyond Meat voor meer lekkere en makkelijke recepten.

In samenwerking met Beyond Meat

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.