Redactie
Redactie Cars 19 aug 2016

Pk-geweld van Dodge & nieuwe topper van Aston Martin

Elke week introduceren fabrikanten wel nieuwe modellen. Het gros laten wij met liefde aan ons voorbij gaan. In deze rubriek vissen wij de krenten uit de pap. Deze week twee nieuwe dikke modellen van Dodge, de gloednieuwe Aston Martin DB11, een retro-inspired 911 en toekomstvisies van Nissan, Cadillac en Mercedes-Benz.

Dodge Challenger T/A 392

Veel Amerikaanse merken denken met weemoed terug aan de gloriejaren waarin zij grossierden met vette muscle cars. Met de opkomst van elektrische auto’s zullen wij waarschijnlijk hooguit nog een paar decennia kunnen genieten van bulderende en benzineslurpende V8’en. Daarom kun je beter nog maar eens alles uit de kast halen, dacht men waarschijnlijk bij Dodge. En voila: hun moderne muscle car Challenger komt er net als in de good old days als extra sportieve T/A en T/A Plus. Die twee mag je vergeten: de T/A 392 is het model dat je wilt. Verlaagd, sportiever afgesteld en met niet bescheiden 5.7 liter V8 met een vermogen van 485 pk. Lekker. Hij’s goed voor een sprint van 0-100 km/u in iets meer dan 4 seconden.

Dodge Charger Daytona 392

Tja, als je dan toch aan de slag gaat met een echte muscle car, dan neem je ook de hieraan verwante sedan even mee. Mocht je de tweedeurs Challenger een beetje te krap vinden, kijk dan eens naar de Charger Daytona 392. Hetzelfde concept: ook 485 pk, ook luidruchtig, extra sportief, strikt genomen totaal onnodig, maar wel lekker. Weet je wat trouwens echt oneerlijk is: in de VS koop je de wagens vanaf respectievelijk $40.000 (Challenger) en $44.000 (Charger).

Aston Martin DB11

De naamvoering verraadt het al: de DB11 is de nieuwe koning van Aston Martins DB-reeks en liefhebbers weten dan: het gaat hier om een V12. Niet zomaar eentje, maar een 5.2 liter exemplaar met dubbele turbo. Hij’s goed voor niet minder dan 600 pk, een topsnelheid van 320 km/u, een sprint van 0-100 km/u in 3.9 seconden en een geluid waar je bang van wordt. Verder valt er eigenlijk niet zo veel te melden: hij ziet eruit zoals je van Aston Martin verwacht en het interieur is herkenbaar. Beide zien wij als goede zaken. Doe ons er maar een.

Porsche doet retro met 911 Targa S Exclusive Design Edition

Porsche zal slechts 100 klanten gaan verblijden met deze 911 Targa S Exclusive Design Edition. Het is de vertrouwde 420 pk sterke 911 Targa S, maar dan voorzien van diverse retrodetails en de lakkleur die de 356B beroemd maakte.

Nissan Bladeglider Concept

Hoe ziet de sportwagen van de toekomst eruit? Nissan geeft een voorproefje met hun Bladeglider Concept car. Een elektrische, futuristische sportwagen met een 295 pk sterke elektromotor. Nissan meldt dat de auto naast een normale modus ook een sportmodus en een speciale driftmodus kent. Hij is eveneens uitgerust met torque vectoring: een techniek die de binnenste wielen in een bocht afremt zodat de auto makkelijker de bocht door komt. Klinkt als een lekker scheurijzer.

Toekomstvisies van Cadillac en Mercedes-Benz

Niet alleen Nissan kijkt vooruit: ook Cadillac en Mercedes-Benz tonen een inkijkje in hun toekomst. Terwijl Cadillac hint naar de styling van een nieuwe limo in het topsegment (met de Escala Concept), laat Mercedes-Benz zien hoe een toekomstige gigantische coupé onder het label van Maybach eruit zou kunnen zien (met de Vision Maybach 6 Concept).

Reageer op artikel:
Pk-geweld van Dodge & nieuwe topper van Aston Martin
Sluiten