Pixar’s Soul komt niet naar de bioscoop (maar er is ook goed nieuws)

Another one bites the dust. De bioscopen moeten het met nog een blockbuster minder stellen in 2020. Na het uitstellen van Dune en No Time To Die verlaat ook Soul de bioscoopagenda, de nieuwste animatiefilm van de legendarische Disney-studio Pixar.

Maak je overigens geen zorgen: je kunt de film alsnog dit jaar kijken. Althans, als je een Disney+-abonnement hebt. Disney gaat Soul namelijk daarop zetten voor kerst.

Pixars Soul komt naar Disney+

Het is de vierde film waarmee het bedrijf die stap zet. Artemis Fowl, Hamilton en Mulan gingen Soul al voor. Opvallend genoeg hoef je als abonnee echter geen geld bij te leggen voor de peperdure animatiefilm, iets wat bij Mulan wel het geval was.

Oftewel, elke Disney+-abonnee kan in december ‘gratis’ de nieuwe film van Pixar gaan streamen. Een slimme oplossing, vooral op de lange termijn. Disney+ heeft nou eenmaal een tekort aan nieuwe content, iets waar ook aandeelhouders van het bedrijf over klagen.

Enorm succes

Toch is de streamingdienst al een enorm succes. Disney+ heeft meer dan zestig miljoen abonnees, een mijlpaal die de entertainmentgigant pas in 2024 verwachtte te passeren.

Naast de pandemie waren grote films als Hamilton en Mulan een grote factor in die groei.

Jamie Foxx

Hopelijk kan Soul op dezelfde manier scoren. De animatiefilm volgt een muziekleraar genaamd Joe, met de stem van niemand minder dan Jamie Foxx. Joe belandt opeens in een metafysische wereld waarin nieuwe zielen worden gecreëerd.

Daar ontmoet hij een ziel met de stem van Tina Fey, waarmee hij samen ontdekt dat het leven mooier is dan hij aanvankelijk dacht. Heerlijk typisch Pixar, en met een soundtrack waar je U tegen zegt. Als Pixar ergens voor staat, dan is het wel kwaliteit, dus laat december maar komen! Een exactere releasedatum is helaas nog niet bekend. Check hieronder de trailer voor Soul:

Reageer op artikel:
Pixar’s Soul komt niet naar de bioscoop (maar er is ook goed nieuws)
Sluiten