Inspiratie: bekijk de pitches van deze 4 slimme ondernemers

Ondernemen doe je niet zomaar. Je hebt een briljant idee nodig, de juist skill-set, een goed gevoel voor timing, de juiste mensen en een startkapitaal. Met dat laatste gaan we de meest veelbelovende ondernemer helpen.

Enkele weken geleden startten wij een zoektocht naar de meest veelbelovende start-ups van Nederland. We hielden een voorselectie om het kaf van het koren te scheiden en deden dit met behulp van freelancer van het jaar Boris Lange. Wie overbleven waren start-up-ondernemers die wij écht bijzonder vonden.

Een selectie van de pitches vind je hieronder. Het idee is simpel: de ondernemers in spe hebben één kilometer de tijd om hun pitch te delen met Boris. De winnaar gaat er met tienduizend euro vandoor én mag een jaar lang rondrijden in de nieuwe SEAT Ibiza. Het volledige overzicht met pitches vind je hier.

Hero Balancer

Energieverbruik van grote gebouwen koppelen aan artificial intelligence: dat is de Hero Balancer. Met dank aan gebruikersdata leert dit apparaatje exact hoe ‘ie met het energieverbruik om moet gaan, waardoor een bedrijf tot 25 procent aan energiekosten kan besparen. Of Boris een beetje overtuigd is van dit idee, check je in de onderstaande video.

Labfresh

Simpel doch geniaal: overhemden die niet vies kunnen worden. Klinkt als een droom die niet waar kan zijn? Bekijk de video en je zult zien dat Lotte, één van de breinen achter het kersverse bedrijfje Labfresh, niet gelogen heeft.

Campspace

Voor de liefhebbers van outdoor: dit idee maakt het mogelijk om de meest bijzondere kampeerplekken te reserveren. Denk aan een achtertuin of – voor wie het graag groot aanpakt – een stadion. Geloof je het niet? De nuchtere man van Campspace maakt geen grapjes, zo overtuigt hij tijdens de onderstaande pitch.

Homies

De naam is al even briljant als het idee: Homies is een platform waar je kamergenoten kunt vinden op basis van gebruikersprofielen. Geen moeilijke banksessies meer, maar direct weten waar je aan toe bent. Meer weten over dit idee? Check de pitch. Het enthousiaste gezicht van Boris spreekt boekdelen.

Zoals gezegd: dit zijn niet de enige ideeën van de kersverse ondernemers die we hebben geselecteerd. Op de site van Pitch and Ride vind je alle ideeën en pitches. Doe er je voordeel mee en leer van anderen! Mocht je meer willen weten over public speaking, dan kan dit je artikel zeker verder helpen: ‘Zo leer je spreken als een baas’.

In samenwerking met SEAT

Reageer op artikel:
Inspiratie: bekijk de pitches van deze 4 slimme ondernemers
Sluiten