Nieuwe Pirates of the Caribbean is zonder Johnny Depp, maar er is hoop

Pirates of the Caribbean zonder Johnny Depp? Onmogelijk! Johnny Depp is niet zomaar een acteur, hij is het gezicht van de franchise en het zal moeilijk zijn om de successen uit het verleden te herhalen zonder de ster acteur. Jack Sorrow is Johnny Depp. Net zoals Parijs niks is zonder de Eiffeltoren, is een nieuwe Pirates of the Caribbean zonder Depp in feite niks meer dan een slap aftreksel. Of toch niet?

Dat er een nieuwe film in de Pirates of the Caribbean reeks zou worden gemaakt, was al langer het vermoedden. Ook waren er lange tijden geruchten dat Johnny Depp geen rol zou hebben in een nieuwe film. Dat waren destijds dus enkel geruchten, inmiddels is het gerucht ook daadwerkelijk bevestigd.

Pirates of the Caribbean zonder Johnny Depp

De grote man die bij Disney verantwoordelijk is voor de productie, Sean Bailey, gaf onlangs een interview aan de bekende website The Hollywood reporter. Hierin vertelt hij dat er inderdaad druk wordt gewerkt aan een Pirates of the Caribbean reboot. In de nieuwe film zijn het Rhett Reese en Paul Wernick (o.a. Deadpool 1 & 2), die een belangrijke rol vervullen. Bailey is er uiteraard van overtuigd dat de film, ondanks de afwezigheid van Johnny Depp een succesverhaal zal worden.

‘We willen nieuwe energie brengen in de franchise. Ik ben persoonlijk verliefd op de films, maar Paul en Rhett zijn in staat om ze een flinke twist te geven. En dat is exact waarvoor ik ze aangenomen heb.’

De grote vraag: gaat het wat worden zonder Depp?

Of de film ook daadwerkelijk succesvol zal zijn, valt nog te bezien. Natuurlijk zou Disney nooit aan een dergelijk project beginnen, als niet duidelijk was dat de kans op succes groot is. Inmiddels heeft Depp de rol van Jack Sparrow zo vaak vertoond dat zelfs een slechte editie nog goed is dankzij de aanwezigheid van Johnny. Haal je die succesfactor weg, dan blijft er in feite weinig over. Het is dan ook te hopen dat de mannen achter Deadpool de filmserie nieuw leven in kunnen blazen.

Want

Reageer op artikel:
Nieuwe Pirates of the Caribbean is zonder Johnny Depp, maar er is hoop
Sluiten