Pirates of the Caribbean lek onthult welke actrice Johnny Depp vervangt

We zien al twee jaar geruchten voorbij komen dat Disney van plan is om Pirates of the Caribbean te rebooten. Johny Depp vormt een te groot risico voor het familievriendelijke bedrijf, en kost simpelweg te veel. Tijd voor een vrouwelijke reboot!

Volgens insiders zou het alleen al 90 miljoen dollar kosten om Depp terug te doen laten keren als Captain Sparrow. Tevens past de rechtszaak waarin hij verwikkeld is met Amber Heard niet bij het  clean plaatje waarnaar Disney op zoek is. Tijd voor een reboot, want Pirates of the Caribbean is te lucratief om te laten schieten.

Disney’s Pirates of the Caribbean reboot

De reboot-plannen worden nu concreter dan ze in de afgelopen twee jaar zijn geweest. Daniel Richtman, een gereputeerde insider die al meermaals de plannen van Disney op accurate wijze heeft weten te onthullen, bevestigt dat de studio inderdaad aan een reboot voor de franchise werkt. Dit keer met een vrouwelijke hoofdrol.

Sterker nog, hij weet ook wie er bovenaan Disney’s wensenlijstje staat voor die rol: Karen Gillan. De actrice die je kunt kennen uit films als Avengers: Endgame en Jumanji: The Next Level. Een detail dat gisteravond tevens door andere bronnen is bevestigd. Het is onbekend of de Grote Muis al in gesprek is met Gillan, maar de studio heeft zeker interesse.

Pirates of the Caribbean
Karen Gillan (Afbeelding: Sony Pictures)

Geen vrouwelijke Jack Sparrow

Wordt Jack Sparrow dan opeens een vrouw? Janet Sparrow? Nee, waarschijnlijk niet. Dit is pure speculatie, maar de verwachting is dat Disney de franchise wilt rebogooten met Redd in de hoofdrol. Dat is een populaire vrouwelijke piraat die geregeld voorbij komt in Disney’s attractieparken.

Afgelopen oktober werd al bekend dat Disney Craig Mazin, de man achter HBO’s Chernobyl, in heeft geschakeld om een frisse nieuwe richting voor de franchise te vinden. Ook Ted Elliot, de schrijver van de vorige Pirates of the Caribbean film, is betrokken bij de reboot. Jerry Bruckheimer en Chad Oman gaan aan de slag als producenten.

Geen Disney+ serie

Er moet nog een regisseur uitgekozen worden. Daniel Richtman beweert een lijstje met namen te hebben die de studio overwogen heeft, maar gaat ze pas op een later moment delen. Wel weet hij te melden dat het budget boven de 100 miljoen dollar ligt en dat het een bioscoopfilm wordt.

Dat laatste lijkt voor de hand te liggen, maar de afgelopen maanden deden er geruchten de ronde dat Disney er een Disney+ serie van zou willen maken.

Voorlopig blijft het dus een kwestie van afwachten voor de fans. Een ding is zeker: Pirates of the Caribbean komt terug. Met een totale omzet van meer dan 4.5 miljard dollar is het een van de meest succesvolle filmfranchises ooit. Het laatste deel, Dead Men Tell No Tales, haalde wereldwijd alleen al 794.1 miljoen dollar op.

Disney Insider

Reageer op artikel:
Pirates of the Caribbean lek onthult welke actrice Johnny Depp vervangt
Sluiten