Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 okt 2019

Depp-loze Pirates of the Caribbean reboot op komst met Chernobyl-talent

Disney heeft met de lancering van Disney Plus meer verse content nodig dan ooit. De Grote Muis trekt steeds meer bekende franchises van de plank, als basis voor nieuwe series, films, reboots en remakes. De volgende in de rij? Pirates of the Caribbean.

Pirates of the Caribbean komt terug

Bij Pirates of the Caribbean denk je meteen aan Johnny Depp, die in de films piraat Jack Sparrow speelt. De laatste paar delen was de spectaculaire filmreeks al niet meer de gegarandeerde cash cow waar Disney in het vorige decennium op kon rekenen. Maar goed, de franchise is ook te groot om zomaar weg te laten rotten.

Oftewel, tijd voor een reboot! Onlangs kwam al aan het licht dat Deadpool schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick een reboot aan het ontwikkelen waren. Uiteindelijk stapten zij uit het project, maar nu is duidelijk geworden dat Disney nieuw talent heeft gevonden.

Niemand minder dan Craig Mazin gaat als regisseur aan de slag met Pirates of the Caribbean. Je kunt hem onder andere kennen als de man achter HBO’s Chernobyl. Als je echter zijn IMDb-pagina checkt, kom je vooral franchises als Scary Movie en The Hangover tegen. De beste man heeft zichzelf de afgelopen jaren dan ook op knappe wijze opnieuw uitgevonden.

Hij gaat de filmreeks terugbrengen met Ted Elliott, de schrijver van de eerste vier films. Ergens is het jammer dat Disney niet een nieuwe franchise durft op te starten, maar het publiek voor Pirates of the Caribbean is nou eenmaal te groot om niet te benutten. Hopelijk biedt een platform als Disney Plus wel ruimte om ooit wél weer nieuwe iconische titels neer te zetten. Je kunt immers niet eeuwig op het verleden blijven teren…

Vrouwelijke Jack Sparrow?

Ook doken er onlangs geruchten op dat de nieuwe film niet over een mannelijke Jack Sparrow gaat, maar een vrouwelijke. Precies, net zoals bij James Bond lijkt te gaan gebeuren. Naar verluidt gaat het om een vrouwelijke piraat genaamd Redd. Die naam kan je bekend voorkomen, want ze is in de pretparken van Disney al een personage in de nieuwste Pirates of the Caribbean attracties. Of Craig Mazin daadwerkelijk met haar aan de slag gaat, blijft voorlopig de vraag.

In de producentenrol keert Jerry Bruckheimer terug. We weten helaas nog niks over de timing van het project, maar het moge duidelijk zijn dat we ergens in de komende jaren weer een groot piratenfeest op het witte doek aan gaan treffen. Hopelijk weet Disney daadwerkelijk iets nieuws te bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadline

Reageer op artikel:
Depp-loze Pirates of the Caribbean reboot op komst met Chernobyl-talent
Sluiten