Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 4 aug 2020

Aliens? Elon Musk onthult hoe piramides gebouwd zijn

Bij Egypte denk je meteen aan piramides. Bijzondere bouwwerken uit de oudheid, even mysterieus als Stonehenge en de Maya-tempels.

Dan krab je je als toerist toch even achter de oren: hoe hebben mensen destijds ooit zonder alle moderne tools en technologie van nu zulke imponerende constructies neergezet?

Elon Musk, piramides en aliens

Volgens Elon Musk, oprichter van Tesla en SpaceX, stel je dan de verkeerde vraag. Volgens hem hebben namelijk niet Egyptenaren, maar aliens de piramides gebouwd.

De miljardair stuurde vrijdag een tweet de wereld in met een korte boodschap: “Aliens built the pyramids obv.” Obviously.

Hoogstwaarschijnlijk met een dikke vette knipoog, maar de tweet kreeg al meteen aardig wat tractie. Al snel was de opmerking 86.900 keer geretweet en stroomden 24.600 antwoorden de inbox van Musk binnen.

Een dag na die viral tweet deelde de oprichter van Tesla een BBC-artikel waarin uitgelegd wordt hoe mensen waarschijnlijk de piramides hebben kunnen bouwen. Oftewel, de beste man maakte gewoon een grapje.

Egypte nodigt Musk uit

Toch nam Egypte de tweet zeer serieus. Rania Al Mashat, de minister van Internationale Samenwerking van Egypte, zag haar kans meteen schoon.

Ze nodigde Elon Musk uit om Egypte te bezoeken, zodat hij de daadwerkelijke geschiedenis van de piramides kan komen onderzoeken. Inclusief de tombes van de Egyptenaren die de bouwwerken hebben gebouwd. De boodschap is duidelijk: “Mr. Musk, we are waiting for you.”

Andere zaken

Helaas heeft de SpaceX CEO niet meer op die uitnodiging geantwoord. Al snel was zijn aandacht weer bij heel andere zaken, als we op zijn tweets af moeten gaan. De kans dat de beste man dus op een vliegtuig naar Egypte springt, is voorlopig klein.

Ook voor ons non-miljardairs is het vanwege de huidige pandemie lastig om de reusachtige piramides in het echt te bewonderen. Ach, gelukkig hebben we nog de fascinerende video hieronder voor je:

Reageer op artikel:
Aliens? Elon Musk onthult hoe piramides gebouwd zijn
Sluiten