Pim Jansen
Pim Jansen Eten & Drinken 25 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze hack om het laatste beetje pindakaas uit de pot te krijgen is geniaal

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Nou, wij in ieder geval wel. Van zacht en smeuïg tot de versie met stukjes. Pindakaas is heerlijk en daarnaast ook nog eens een bron van voedingsstoffen. Er is alleen wel één groot nadeel. Het is iedere keer weer een hel om het laatste beetje uit de pot te krijgen. Gelukkig is er nu een oplossing.

Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om een pot pindakaas helemaal leeg te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is… niks. Geen spatel, geen mes, helemaal niks. Alleen een klein beetje armkracht, maar gezien het feit dat je regelmatig pindakaas eet, moet dat wel goed zitten.

Tot de bodem

De methode gaat nu viral dankzij TikTok. Het begon allemaal met het filmpje van @equivocal_intuition. Hierin wordt een pot pindakaas een paar keer rondgedraaid. Vervolgens wordt deze geopend en lijkt het net alsof je een nieuwe pot openmaakt. Alle pindakaas zit netjes bovenin de pot. Klaar om op een boterham te smeren of om deze heerlijke energierepen van te maken.

Dit lijkt te goed om waar te zijn, maar het werkt blijkbaar echt. Steeds meer TikTok gebruikers zijn het gaan proberen en de resultaten liegen niet:

@shopsplat

This is so cool ! Watch till the end !

♬ original sound – shopsplat

@lijaht23

Lmaooo I had to hop on this trend ??? ##penutchallenge ##fyp ##goviral ##dontletthisflop ##foryou

♬ original sound – shopsplat

@phoenixha

I wish I had this hack as a kid ##peanutbutter ##lifehack ##fyp

♬ original sound – shopsplat

Dankzij deze handige tip wordt het nog makkelijker om van dit bruine goedje te genieten. Dat moet je zeker doen, want het is niet alleen heerlijk, maar zit ook nog eens vol goede voedingswaarde. Zo bevat 100 gram pindakaas 20 gram koolhydraten, 6 gram vezels, 25 gram eiwitten en 50 gram vet (waarvan de helft gezonde vetten zijn). Kortom, pindakaas is zeer gebalanceerde energiebron.

Waarom pindakaas zo gezond is

Bovenstaande is wat ons betreft reden genoeg om altijd een pot in huis te hebben, maar het wordt nog beter. Pindakaas zit namelijk ook nog eens vol met Vitamine E, Vitamine B3, Vitamine B6, Magnesium, Foliumzuur en koper. Daarnaast leven mensen die regelmatig pinda’s (of pindakaas) eten langer en hebben ze een kleinere kans op darmkanker. Dus eet meer pindakaas.

Lees ook: 6 ‘hacks’ die voorkomen dat je stopt met een poging tot afvallen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze hack om het laatste beetje pindakaas uit de pot te krijgen is geniaal
Sluiten