Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 14 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Penaltykiller Petr Cech beleeft droomdebuut als ijshockeykeeper

Recordinternational, Premier league legende en iconische keeper. Petr Cech behoort tot de beste Tsjechisch voetballers ooit en heeft zijn plekje in de hall of fame van Chelsea meer dan verdiend. Met vier landskampioenschappen, een Champions League trofee en vele andere prijzen onder zijn arm nam hij na twintig jaar profvoetbal afscheid van de sport. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en verdedigt hij nu een kleiner doel.

Op 37-jarige leeftijd maakte de Chelsea-grootheid zijn debuut in de vierde klasse van het Britse ijshockey. Sinds kort verdedigt Petr Cech het doel van Guilford Phoenix. Gezien zijn status in de voetballerij waren alle ogen op hem gericht in het duel tegen de Swindon Wildcats. Met de logo’s van Chelsea en Arsenal op zijn helm trok hij ten strijde en deed wat we hem al zo vaak zagen doen: de tegenstander tot waanzin drijven met zijn reddingen.

Voetbal of Puck, Petr Cech stopt ze allemaal

Dat deed hij in een ware thriller. Met een aantal sterke reddingen was Petr Cech er mede voor verantwoordelijk dat het na de verlening 2-2 stond. Net als in het voetbal betekent dat penalty’s, al gaat dat er bij ijshockey iets anders aan toe. Geen klap vanaf de stip, maar een 1-tegen-1 situatie. Veldspeler tegen doelman en dan is Petr Cech natuurlijk op zijn best. Bal of puck, het maakt de Tsjech niet uit. Hij stop alles wat op hem afkomt.

Petr Cech is the only goalkeeper to save a penalty in the Champions League final and the National Ice Hockey League South 2 #petrcech #cech #petrcech #cfc #chelsea #arsenalfantv #afcwest

9 Likes, 0 Comments – @sportsinteraction on Instagram: “Petr Cech is the only goalkeeper to save a penalty in the Champions League final and the National…”

Tweemaal slaagde Petr Cech er in om zijn goal schoon te houden. Dat was één keer vaker dan de doelman van de Swindon Wildcats en dus beleefde Petr Cech een waar droomdebuut. Dat de poortwachter ook in een klein doel indruk weet te maken, komt zeker niet als een verrassing. IJshockey is een grote sport in Tsjechië en als kleine jongen was Cech regelmatig op het ijs te vinden.

Keeper en mentor

Petr Cech, die tegenwoordig ook technisch directeur is bij Chelsea, geniet van de vrije tijd die hij nu heeft en is blij dat hij een jonge ploeg kan helpen om een goed seizoen te draaien. Niet alleen met zijn kwaliteiten als keeper, maar ook met zijn ervaring als voormalig profsporter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NOS

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Penaltykiller Petr Cech beleeft droomdebuut als ijshockeykeeper
Sluiten