Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 22 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

5 redenen waarom Peter Sagan de grootste held van Tour de France is

Bijna 3.500 kilometer fietsen in drie weken. De Tour de France is zonder enige twijfel één van de zwaarste sportevenementen ter wereld. Ook dit jaar is het weer afzien voor de renners, onder wie ook Peter Sagan. De Slowaakse sloopkogel die in de afgelopen zeven jaar zes keer het puntenklassement won (beste sprinter). Ook dit jaar lijkt het weer zijn kant op te gaan. In de derde etappe nam hij de groene trui over van Mike Teunissen en het lijkt erop dat deze tot Parijs om zijn schouders blijft.

Dat Peter Sagan kan sprinten mag inmiddels duidelijk zijn, maar er is nog een reden om De Tourminator goed in de gaten te houden. De opvallendste rijder van BORA-hansgrohe pakt namelijk ook de spotlight wanneer hij zich niet met een massasprint bemoeit. Sagan is een echte showman die het heerlijk vindt om het publiek te vermaken. Zelfs wanneer hij in de anonimiteit een berg opklautert.

Sagan maakt tijd vrij voor zijn fans

Ook gisteren tijdens de veertiende etappe was het weer raak. In de slotklim richting de top van de Tourmalet schoof een enthousiaste fan de biografie van Sagan onder de neus van de sprinter. Daarbij ook een pen en de vraag of de sprinter het boekwerk wilde signeren. Met zo’n 150 kilometer in de benen en nog een zware klim voor de boeg zou je denken dat Sagan daar geen trek in zou hebben, maar niets is minder waar.

Hij houdt er van om het publiek te vermaken

Het klimmen kan de Slowaak gestolen worden. Hij is naar de Tour de France gekomen om te sprinten en het groen te pakken. Dat gaat prima, dus in de bergetappes heeft hij genoeg tijd om zich op andere manieren te vermaken. Zijn handelsmerk? De wheelie natuurlijk. Zelfs op de moordende slotklim van La Planche des Belles Filles (17%) liet hij zien dat je ook op één wiel kunt klimmen.

Hij kan ongekend hard sprinten

Het publiek vermaken is natuurlijk leuk, maar Peter Sagan is naast showman bovenal een monsterlijk sprintbeest. Dat bleek ook in de vijfde etappe van deze editie van de Tour de France. The Hulk trok met nog zo’n 150 meter te gaan het gas vol open en pakte alweer zijn twaalfde overwinning in de tour.

Tour de France 2019: Sagan sprints to Stage 5

BORA-hansgrohe’s Slovak sensation took the 12th Tour stage win of his stellar career in Colmar

Er is altijd wat te beleven met Peter Sagan

Ook als het werk gedaan is, weet Sagan de aandacht te trekken. Alleen doet hij dat soms op een manier die niet iedereen kan waarderen. Zo zorgde hij in 2013 voor ophef toen hij een rondemiss even in de billen kneep. Het leverde onderstaande foto en een hoop commotie op.

Hij blijft ons verrassen

Naast zijn bekende werk (de wheelie) heeft Peter Sagan deze tour ook een nieuw trucje meegenomen. Vorige week donderdag vermaakte hij vanuit de kopgroep het publiek met onderstaande stunt.

13de Tour de France etappewinst?

Met het stunten zit het dus wel goed, maar morgen zal Sagan ongetwijfeld zijn serieuze pet weer op zetten. Dan staat er namelijk een vlakke etappe in de planning. Hier kan de Slowaakse sprinter weer punten pakken en mogelijk ook zijn dertiende touretappewinst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ADNieuwsblad

Reageer op artikel:
5 redenen waarom Peter Sagan de grootste held van Tour de France is
Sluiten