Transfer van Neymar zorgt voor een ‘PES 2018’-probleem

Het aanstaande vertrek van Neymar naar PSG is niet alleen een probleem bij Barcelona (hoewel ze daar niet verlegen zitten met talent). Ook de game PES 2018 heeft er last van.

Niet zozeer inhoudelijk, want in de game zelf hoeven ze alleen maar één poppetje naar een ander team over te zetten, iets dat rond de release met een patch wel wordt gedaan. Nee, het probleem zit hem in het feit dat Neymar nogal prominent op de cover van PES 2018 staat. En dat hij in zo’n beetje alle communicatie van de game naar buiten toe op zo’n prominente manier schittert.

Oeps!

Als het alleen om Neymar ging en ze voor hem hadden gekozen omdat hij het beste bij hun game past, dan had hij gewoon een ander shirtje aan kunnen doen. Dan heb je nog wel het probleem dat de speler met deze actie qua sympathie een stuk minder interessant is. Maar de cover is meer een Barcelona-cover, dan een Neymar-cover en moet dat dus even flink aangepast worden.

Dat klinkt als een simpel plaatje verwisselen, maar in een productieproces komt daar dus meer bij kijken. Er zijn allemaal legal-afdelingen die er iets over te zeggen hebben. En als het helemaal los gaat, dan zul je zien dat met terugwerkende kracht trailers van PES 2018 met een Neymar in een Barcelona-shirt nog even aangepast moeten worden. Daarbij moeten we wel de kanttekening zetten dat de cover de spelers in de shirts van vorig jaar laten zien, dus wellicht dat dat alsnog moet worden aangepast.

PES 2018 is overigens niet de enge game met dit probleem. Ook NBA 2K18 kan een aanpassing gaan krijgen. Hun cover-artist, Kyrie Irving, heeft aangegeven graag te willen worden getrade van de Cleveland Cavaliers naar een andere club. Dat is nog zo definitief als bij Neymar, maar ook daar kan er straks dus wat gedoe gaan komen.

Het duurt overigens nog even voordat PES 2018 in de winkels ligt. Vanaf 14 september kun je er los mee gaan. De game verschijnt dan op alle belangrijke platformen.

Reageer op artikel:
Transfer van Neymar zorgt voor een ‘PES 2018’-probleem
Sluiten