Alrik de Jong
Alrik de Jong Health 14 jan 2020

Afvallen of aankomen: zo maak je een persoonlijk voedingsschema

De een wil afvallen, de ander wil aankomen en weer een ander wil op gewicht blijven. De overeenkomst: iedereen heeft baat bij de jusite voeding en dit is exact hoe een voedingsschema afvallen werkt. Maar hoe kom je aan een schema?

Als je wil afvallen of aankomen, kun je natuurlijk een voedingsschema afvallen laten samenstellen door een diëtist of voedingsdeskundige. Hoewel dit goed werkt, kost het veel tijd en geld. Je kunt er ook voor kiezen zelf een schema samen te stellen door de juiste ingrediënten bij elkaar te zoeken. Tenzij je zelf een voedingsdeskundige bent, kan dit een lastig klusje worden. De nieuwe online calculator van Voeda biedt echter een uitkomst. In een paar simpele stappen stel je hier een persoonlijk schema samen, inclusief recepten en een boodschappenlijstje

Met jouw eigen voedingsschema afvallen

“Zelf ben ik altijd al veel met voeding bezig geweest en ik zie al een tijd lang dat er online alleen gratis voedingsschema’s beschikbaar zijn. Die zijn vaak heel generiek en algemeen. Ik besloot dus om zelf een website te maken, waar mensen een uitgebreid en persoonlijk voedingsschema kunnen berekenen”, zegt oprichter Syben tegen Manners. Samen met een voedingsdeskundige heeft hij een makkelijk toepasbare calculator ontwikkeld waarmee je exact berekend hoeveel calorieën je nodig hebt om op een gezonde en effectieve manier af te vallen.

afvallen, aankomen, voedingsschema, persoonlijk, berekenen
Een van de dagschema’s uit het voedingsschema afvallen (Afbeelding: Voeda)

Aankomen, afvallen of op gewicht blijven?

De online calculator voor jouw persoonlijke voedingsschema werkt simpel. Eerst geef je aan wat je doel is; afvallen (vet verliezen), aankomen (spieren opbouwen) of op gewicht blijven. Daarna geef je aan of je een man of vrouw bent. Vervolgens vul je jouw leeftijd, lengte en gewicht in en bij de laatste stap vertel je hoe vaak per week je sport. Op basis daarvan wordt een persoonlijk voedingsschema voor je ontwikkeld, inclusief een boodschappenlijst en verschillende recepten. Dat kost je eenmalig 12,99 euro. Na je bestelling ontvang je het schema direct in jouw mailbox.

Het schema dat eruit komt rollen is gecreëerd door een voedingsdeskundige. “Het gaat om veel meer dan alleen schema’s om spieren mee op te bouwen. Mijn doel is om voor iedereen, ongeacht zijn of haar doel, een gezond en persoonlijk voedingspatroon te creëeren”, aldus Syben.

Sporten en voedingsschema voor afvallen

Naast de juiste manier van voeding is het belangrijk om te sporten als je wil afvallen of aankomen. Check deze 11 sporten waarbij je de meeste calorieën verbrandt. Benieuwd naar wat goede tips die je kan gebruiken om snel gewicht te verliezen? Lees dan ook zeker even dit artikel.

Reageer op artikel:
Afvallen of aankomen: zo maak je een persoonlijk voedingsschema
Sluiten