Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 7 aug 2020

Persconferentie: vervanger van Irma steelt de show met briljante vertolking

Lange tijd waren we goed bezig en was het niet nodig, maar gisteren moest Mark Rutte ons toch weer even toespreken. De minister-president ziet dat we aan het afglijden zijn. Vooral de jeugd lijkt klaar te zijn met het virus en de maatregelen. Helaas is het virus volgens sidekick Hugo de Jonge nog niet klaar met ons. Gelukkig had de persconferentie ook een lichtpuntje, want na hamsteren hebben we er een nieuw favoriet gebaar bij.

Zoals we inmiddels wel gewend zijn, was er ook nu weer een gebarentolk aanwezig bij de persconferentie. Het is tenslotte belangrijk dat iedereen weet wat de regels zijn. Toch was er iets veranderd: volksheldin Irma was er niet. De dame die eerder dit jaar met ziel en zaligheid de woorden van Mark Rutten moest overbrengen op het dove publiek was nergens te bekennen.

Gebarentolk steelt de show tijdens persconferentie

Irma is volgens veel Nederlanders door geen enkel persoon te vervangen, en daarom werden er twee gebarentolken opgetrommeld. Eentje voor Mark Rutte en één voor Hugo de Jonghe. Als snel bleek dat ook deze dames uitstekend in staat waren om de boodschap overtuigend over te brengen. Zelfs toen Mark Rutten weer beeldspraak ging gebruiken in de persconferentie.

Na hamsteren hebben we sinds gisteravond namelijk een nieuwe favoriet gebaar. Tijdens de persconferentie vertelde Mark Rutte dat paniek geen zin heeft. Waarom niet? Omdat we dan allemaal als kippen zonder kop lopen rondrennen. De vervangster van Irma greep deze kans en stelde ons niet teleur. Zie hieronder haar imitatie/gebaar van een kip zonder kop.

Strenge boodschap voor de jeugd en Feyenoord-fans

Helaas was de kip zonder kop imitatie ook zo’n beetje het enige waar je bij deze persconferentie om kon lachen. Verder was de boodschap namelijk behoorlijk deprimerend. Het gaat de verkeerde kant op omdat we niet streng genoeg meer zijn. Vooral de jongeren en Feyenoord-fans worden streng toegesproken. De eerste groep lapt volgens de minister president nog te vaak de regels aan de laars en supporters van Feyenoord krijgen een waarschuwing omdat ze zongen bij de eerste training van hun club.

Op social media wordt er nu vooral geklaagd over de boodschap van de persconferentie. Iedereen die zich aangesproken voelt lijkt vooral duidelijk te willen maken dat ook andere groepen fouten maken. Het welbekende ‘ja, maar hij’-gedrag. Helaas gaat dat niet helpen. Volg gewoon de regels en houd vooral anderhalve meter afstand. Iedereen is klaar met het virus, dus laten we nog even doorzetten. Er komen nog genoeg zonnige dagen om op het terras te zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Persconferentie: vervanger van Irma steelt de show met briljante vertolking
Sluiten