Alrik de Jong
Alrik de Jong Eten & Drinken 22 dec 2020

Pepsi lanceert ‘Cocoa’ Cola en sart concurrent met bizarre smaak

Pepsi steelt het momentum rond kerst, dat normaal gesproken van Coca-Cola is. De naam van een nieuw drankje verschilt slechts één letter met de naam van de concurrent. ‘Cocoa’ Cola heeft heeft de smaak van warme chocolademelk met marshmallows.

Eerder dit jaar lanceerde Coca-Cola in Nederland de eerste frisdrank met alcohol. Klinkt goed, vooral tijdens kerst. Maar eerlijk is eerlijk: warme chocolademelk past ook goed bij de koude wintermaanden die eraan komen, ook al drink je dit drankje koud.

Pepsi ‘Cocoa’ Cola

De nieuwe smaak van de frisdrankgigant komt tijdelijk beschikbaar rond de feestdagen. Daaraan vooraf ging een slimme actie op Twitter. “Wat is er zoeter dan ‘tot ziens’ zeggen tegen het slechtste jaar ooit? Pepsi ‘Cocoa’ Cola is het nieuwste concept uit onze testkeuken. Handen omhoog wie wil proeven. Bij 2.021 retweets maken we een voorraad”, aldus de fabrikant op Twitter.

Fans reageerden gretig en uiteraard werden de 2.021 retweets, refererend naar het nieuwe jaar, makkelijk gehaald. “Nou, het lijkt erop dat jullie allemaal behoorlijk dorstig zijn naar Pepsi ‘Cocoa’ Cola. Blijf ons volgen voor meer details, die begin 2021 volgen.

Smaak van warme chocolademelk

Waar we in Nederland warme chocolademelk met slagroom drinken, zijn marshmallows in veel andere landen, waaronder de Verenigde Staten, een populaire topping. Die combinatie van spekjes en chocolade wordt gevat in Pepsi ‘Cocoa’ Cola. Dat klinkt aanvankelijk misschien wat onsmakelijk, maar liefhebbers van Vanilla Coke zullen naar het nieuwe drankje uitkijken.

In welke landen de Pepsi ‘Cocoa’ Cola met warme chocolademelk-smaak wordt gelanceerd, is niet bekend. Zoals gezegd, volgen details in 2021. Het is in ieder geval niet de eerste opmerkelijke smaak van de frisdrankmaker. Zo is er al eens een komkommervariant verschenen. Bekijk hier de 19 meest opmerkelijke smaakvarianten.

🎄 Check ook: Van John Lewis tot Coca-Cola: dit zijn de mooiste kerstreclames van 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pepsi lanceert ‘Cocoa’ Cola en sart concurrent met bizarre smaak
Sluiten