Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 2 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Eerste details Peaky Blinders seizoen 6 onthullen goed en slecht nieuws

Afgelopen oktober verscheen het vijfde seizoen van Peaky Blinders op Netflix. Opnieuw keerden we terug naar Birmingham om daar getuigen te zijn van de opmars van Tom Shelby en zijn bende. De populaire serie slaagde er weer in om de hooggespannen verwachtingen waar te maken, en dus wordt er ook reikhalzend uitgekeken naar seizoen zes. Inmiddels zijn de eerste details bekend, maar worden we daar blij van?

Deels wel, want Peaky Blinders seizoen zes gaat iets doen dat we nog niet eerder gezien hebben in de BBC serie. Er gaat namelijk een sprong in de tijd gemaakt worden. Zoals je waarschijnlijk wel weet, sloot seizoen vijf af in het jaar 1929. Inmiddels zijn we gewend dat het volgende seizoen het vanaf daar weer oppakt, maar dat is straks niet het geval. Bedenker en schrijver Steven Knight heeft namelijk onthuld dat seizoen zes zich afspeelt in 1934.

The Great Depression

Een sprong van vijf jaar is dus aanstaande. Steven Knight heeft deze keuze gemaakt omdat dit een zeer interessante periode is. We zitten dan namelijk middenin de grootste economische depressie van de twintigste eeuw. Beter bekend als The Great Depression. Niemand wist te ontkomen aan deze slechte tijd, en dus ook Tommy Shelby niet. De zaken gaan steeds slechter voor de Peaky Blinders en dat zorgt voor spanning en onrust.

Ook is inmiddels bekend dat de opkomst van het fascisme steeds meer op de voorgrond zal treden. Op deze manier werkt Peaky Blinders zich richting het begin van de Tweede Wereldoorlog. Dit zal ook het einde van de serie zijn. Het is namelijk al bekend dat Peaky Blinders gaat eindigen op 25 juni 1940. Het moment waarop voor het eerst het luchtalarm afging om aan te geven dat de Duitse luchtmacht in aantocht was.

Peaky Blinders Series 5 Trailer – BBC

Subscribe and ? to OFFICIAL BBC YouTube ? https://bit.ly/2IXqEIn Stream original BBC programmes FIRST on BBC iPlayer ? https://bbc.in/2J18jYJ SUBSCRIBE to the OFFICIAL BBC YouTube channel ? https://bit.ly/2IXqEIn LAUNCH BBC iPlayer to watch Peaky Blinders Series 1 – 4 online now ? https://bbc.in/2J18jYJ The brand new series of Peaky Blinders, coming soon exclusively to BBC One and BBC iPlayer.

Om tot dat punt te komen, heeft Steven Knight nog twee seizoenen nodig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat Peaky Blinders na seizoen zes ten einde komt. Toch hebben we ook slecht nieuws voor de fans, want het volgende seizoen laat mogelijk nog wel even op zich wachten. Verschillende Britse media hebben melding gemaakt dat Peaky Blinders seizoen zes pas in 2021 op de BBC (en dus ook op Netflix) zal verschijnen.

Opnieuw een jaar zonder Peaky Blinders

Bronnen beweren namelijk dat de opnames van het zesde seizoen nog niet zijn begonnen. De verwachting is dat deze in het voorjaar van 2020 van start gaan. Het lijkt er dus sterk op dat we opnieuw een Peaky Blinders-loos jaar gaan krijgen. Dit was in 2015 en 2018 ook al het geval. Een kleine domper, maar we durven nu al te zeggen dat het nieuwe seizoen het wachten meer dan waard gaat zijn.

Kun je echt niet zo lang zonder Peaky Blinders? Pak dan snel de trein naar Den Haag, want daar vind je het eerste Peaky Blinders café van Nederland. Meer daarvoor lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Eerste details Peaky Blinders seizoen 6 onthullen goed en slecht nieuws
Sluiten