Wanneer komt Peaky Blinders seizoen 5 naar Netflix?

Eerder deze week verscheen dan eindelijk de eerste trailer van het vijfde seizoen van Peaky Blinders. De gangsterserie van de BCC is nog steed ongekend populair. Van het uitstekende acteerwerk en de keiharde actie tot het verhaal en de stijl van de serie. Ook het vijfde seizoen van Peaky Blinders belooft weer een fantastisch te gaan worden. De vraag is alleen wel of we de serie hier weer gewoon op Netflix kunnen kijken.

Mocht je onder een steen hebben geleefd: Peaky Blinders speelt zich af net na de eerste wereldoorlog. Het is 1918 en we vinden onszelf in Birmingham. Een stad die in deze periode door een tekort aan werk werd geregeerd door bendes. Waaronder dus ook de Peaky Blinders. Ze vielen op door hun kledingstijl die vooral bestond uit overcoats, driedelige pakken en de iconische platte petten.

Het succes van Peaky Blinders

Stijlvolle gangsters zijn uitermate geschikt voor een film of serie en daarom kwam de BBC in 2013 dus met Peaky Blinders. Hierin volgen we de door Cillian Murphy gespeelde leider van de bende: Tom Shelby. De gangsterserie werd al snel een groot succes binnen het Verenigd Koninkrijk, maar ook daarbuiten. Dat is vooral te danken aan Netflix. De streamingdienst haalde in 2014 de rechten van de serie binnen. Sindsdien is Peaky Blinders dus ook bij ons te bingen.

Van de BBC naar Netflix

Sinds het tweede seizoen verschijnen de afleveringen dus ook op Netflix. Dit gebeurde niet tegelijkertijd, maar lang hoefden we zeker niet te wachten. De afleveringen verschenen eerst op de Britse televisie (iedere week een nieuwe aflevering). Een dag nadat de laatste aflevering van het seizoen op televisie te zien was, kwam het hele seizoen in één keer naar Netflix.

Peaky Blinders Series 5 Trailer – BBC

SUBSCRIBE to the OFFICIAL BBC YouTube channel 👉 https://bit.ly/2IXqEIn LAUNCH BBC iPlayer to watch Peaky Blinders Series 1 – 4 online now 👉 https://bbc.in/2J18jYJ The brand new series of Peaky Blinders, coming soon exclusively to BBC One and BBC iPlayer.

Dat is tot nu toe altijd zo geweest en er is geen enkele aanleiding om te denken dat dit nu anders gaat zijn. Toch kunnen we je nog niet precies vertellen wanneer seizoen vijf op Netflix verschijnt. De BBC heeft namelijk nog niet bekendgemaakt wat de releasedatum van Peaky Blinders seizoen 5 is.

Peaky Blinders op Netflix

De verwachting is dat het vijfde seizoen van Peaky Blinders ergens halverwege augustus te zien zal zijn bij de BBC. Deze gaat naar alle waarschijnlijkheid uit zes afleveringen bestaan. De laatste aflevering van seizoen 5 zal dus ergens eind september op de Britse televisie te zien zijn. We mogen er dus vanuit gaan dat seizoen 5 niet veel later ook op Netflix te vinden is. Nog even wachten dus.

Benieuwd hoeveel sigaretten Cillian Murphy al heeft moeten roken voor de serie? Klik dan hier (spoiler: het zijn er veel. Heel veel).

Reageer op artikel:
Wanneer komt Peaky Blinders seizoen 5 naar Netflix?
Sluiten