Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 okt 2020

7 misdaadseries op Netflix om te checken na Peaky Blinders

Fan van Peaky Blinders? Dan zijn deze zeven ijzersterke misdaadseries op Netflix zeker een aanrader. Zo is het voor je het weet 2021 en staat seizoen 7 van de BBC-serie eindelijk voor de klaar.

Ben je net klaar met de meest recente afleveringen van Peaky Blinders? Dan val je waarschijnlijk in een gat. Weinig series kunnen immers tippen aan de BBC-serie over Tom Shelby en zijn bende.

Netflix-aanraders na Peaky Blinders

Gelukkig staan er op Netflix een aantal misdaadseries, die je hoogstwaarschijnlijk bijna net zo goed zullen bevallen. Zodat je genoeg te bingen hebt tot BBC eindelijk weer een nieuw seizoen van Peaky Blinders voor je klaar heeft staan.

1. Frontier

Frontier is een brute serie over de Noord-Amerikaanse bonthandel aan het einde van de achttiende eeuw. Een keiharde markt, waarbij geweld niet geschuwd wordt om controle te krijgen over de beschikbare handel. Frontier vertelt vanuit verschillende perspectieven over de bloederige business. Niet alleen vanuit de handelaren zelf, maar ook vanuit de inheemse stammen die eronder lijden. Met Jason Momoa!

2. The Frankenstein Chronicles

Politieagenten jagen in het Londen van de negentiende eeuw op een smokkelaarsbende. Na hun arrestatie stuiten ze op het lijk van een kind. Al snel blijkt dat het lijk in kwestie uit de lichaamsdelen van meerdere personen bestaat. De jacht op de moordenaar begint, maar het onderzoek brengt de agenten naar duistere plekken waar schimmige figuren de dienst uit maken. Zal Sean Bean deze serie wél overleven?

3. Bad Blood

Over de dienst uit maken gesproken: maffiabaas Vito Rizzuto is een atypische crimineel. Hij wil juist vrede stichten tussen verschillende bendes in Montreal. Hij leidt ze alsof het een bedrijf is, waarbij alle criminele bendes goud geld verdienen. Wanneer hij wordt gearresteerd voor verschillende moorden stort zijn zorgvuldig opgebouwde imperium in. Vanachter de tralies moet hij machteloos toekijken en zijn kans op wraak afwachten.

4. Godless

Jeff Daniels, Jack O’Connell en Michelle Dockery spelen de hoofdrol in Godless, een western. De beruchte crimineel Frank Griffin is met zijn bende outlaws op zoek naar Roy Goode, een bendelid die zijn maten heeft verraden. Goode duikt onder in een mijnstadje dat dat enkel wordt gerund door vrouwen. Vrouwen die het er niet bij laten zitten en besluiten om de moordlustige bende tegen te houden.

5. Thieves of the Wood / De Bende van Jan de Lichte

We gaan terug naar de achttiende eeuw, naar Vlaanderen. Het arme volk wordt compleet onderdrukt door de zoveelste bezetter. Struikrover Jan de Lichte laat al plunderend een bloedig spoor achter met zijn roversbende. Hun doel? De rijken overvallen en hun buit onder de armen verdelen. Een soort Robin Hood dus, maar dan Vlaams. Het resultaat is een verassend sterke serie, al weet de Engelse remake op Netflix niet het niveau van het Vlaamse origineel te evenaren. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

6. Dogs of Berlin

We gaan van België naar het Duitsland van nu. Een beroemde Turks-Duitse voetballer is vermoord. De lijst met potentiële daders is erg lang. Twee politieagenten begeven zich in De Duitse onderwereld, op zoek naar een antwoord. Supporters, neo-nazi’s, de maffia en zelfs de overheid zouden het gedaan kunnen hebben. Een meedogenloze achtbaanrit die fans van misdaadseries niet mogen missen!

7. Gomorra

Pietro is de machtigste persoon in Napels. Iedereen respecteert en vreest de leider van de beruchte clan van Camorra Savastno. Zijn rechterhand krijgt de taak om de zoon van Piero op te leiden, Genny. Hij is de beoogde opvolger als leider van de clan, maar wanneer Pietro in de gevangenis belandt ontstaat er opeens een machtsvacuüm. Wat volgt is vier seizoenen aan razend spannend vermaak. Een van de beste maffia-series ooit gemaakt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 misdaadseries op Netflix om te checken na Peaky Blinders
Sluiten