Peaky Blinders-maker komt met kerstserie die je wél wilt zien

Het is begin november en hoewel Sinterklaas nog niet eens in het land is, begint het kerstvirus zich al te verspreiden. Netflix heeft al een hele berg zoetsappige kerstfilms aangekondigd die je vriendin waarschijnlijk met je wil gaan kijken. Verschrikkelijk, maar nu kun je daar wat tegenover zetten. Peaky Blinders-maker Steven Knight komt namelijk met een nieuwe versie van Charles Dickens’ A Christmas Carol.

Het originele verhaal komt uit 1843, maar wordt nog bijna jaarlijks gebruikt ter inspiratie van een nieuwe film. A Christmas Carol gaat over de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge die geld belangrijker vindt dan vriendschap en liefde. Totdat de geest van zijn voormalig zakenpartner hem waarschuwt dat deze levenswijze geen leuk einde kent. Dankzij drie geesten (het verleden, het heden en de toekomst) komt hij tot inkeer en besluit zijn leven te beteren.

Kerst op z’n Peaky Blinders

Een mooi verhaal dat door de jaren heen op verschillende manieren verteld is, maar nog nooit in een serie. Daar komt dit jaar dus verandering in, want de man achter Peaky Blinders steekt het verhaal met de hulp van de BBC in een nieuw jasje. Samen komen ze deze kerst met A Christmas Carol. De eerste trailer is inmiddels verschenen en is behoorlijk duister.

A Christmas Carol: First Look Teaser – BBC

Subscribe and 🔔 to OFFICIAL BBC YouTube 👉 https://bit.ly/2IXqEIn Stream original BBC programmes FIRST on BBC iPlayer 👉 https://bbc.in/2J18jYJ From the creator of Peaky Blinders and the producers of Taboo comes the chilling new drama A Christmas Carol. Featuring an all star cast including Guy Pearce, Stephen Graham, Andy Serkis, Joe Alwyn, Charlotte Riley and Vinette Robinson.

Het is een klassiek kerstverhaal, maar dan in de stijl van Peaky Blinders. Dat is iets waar wij wel op zitten te wachten en de cast zal je alleen nog maar enthousiaster maken. Zo neemt Guy Pearce de rol van Scrooge op zich en zien we verder Stephen Graham en Andy Serkis. De man die vooral bekend is van CGI werk zal te zien zijn als The Ghost of Christmas Past.

A Christmas Carol bij BBC One

BAFTA-winnaar Nick Murphy neemt de regie voor zijn rekening. Daarnaast zijn onder andere ook Tom hardy en Ridley Scott nauw betrokken bij dit project. Het is dan ook niet zo vreemd dat de verwachtingen hoog zijn. De miniserie A Christmas Carol bestaat uit drie delen en verschijnt in december op BBC One.

Kun je echt geen genoeg krijgen van Peaky Blinders? Klik dan hier voor het bordspel gebaseerd op de populaire serie.

Esquire

Reageer op artikel:
Peaky Blinders-maker komt met kerstserie die je wél wilt zien
Sluiten