Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Life 6 aug 2019

Peaky Blinders-fans opgelet: er komt een Peaky Blinders Festival

De Netflix-serie Peaky Blinders is de laatste jaren uitgegroeid tot misschien wel één van de populairste series ter wereld. De Britse gangsters die Birmingham in de jaren 20 op stelten zetten, hebben onze harten veroverd en lijken nog lang niet te stoppen. Na de aankondiging van seizoen vijf is er nog meer leuk nieuws te vertellen: er komt een heus Peaky Blinders Festival.

Waarschijnlijk voelde je hem al aankomen, het Peaky Blinders Festival wordt gehouden in de stad waar het verhaal zich voornamelijk afspeelt, Birmingham. De wijk Digbeth van de Britse industriestad staat twee dagen volledig in het teken van de Netflix-serie. Het festival staat volledig in het teken van de muziek en cultuur van de Blinders en dat lijkt ons een perfecte combinatie.

Line-up Peaky Blinders Festival past bij de serie

Muziek is een belangrijk onderdeel van Peaky Blinders, de serie zit boordevol nummers van gerenommeerde artiesten. Zo is er voor het Peaky Blinders Festival een flinke lijst namen aangekondigd die perfect bij de serie passen. Anna Calvi, Primal Scream en nog meer artiesten komen het festival voorzien van de nodige dosis rock-‘n-roll. Verder staat er ook een ‘very special secret set’ op de lijst, waarbij we hopen op Nick Cave, de man achter de theme song.

We have made arrangements to perform at the @peakyblindersofficial Festival and we invite you to join us. It will be biblical xxx

6,184 Likes, 311 Comments – SLAVES (@slaves) on Instagram: “We have made arrangements to perform at the @peakyblindersofficial Festival and we invite you to…”

Meer dan alleen muziek

Het Peaky Blinders Festival biedt veel meer dan alleen muziek. Het historische stadscentrum wordt volledig omgetoverd tot Peaky Blinders-decor, waarin tweehonderd acteurs de authentieke jaren 20 sfeer tot leven laten komen. Daarnaast is er een unieke balletuitvoering, zijn er modeshows, eettentjes en een aantal pubs en bars. Dit allemaal om 2019 aan te laten voelen als 1919.

Het festival wordt gehouden op 14 en 15 september en de tickets gaan op 9 augustus in de verkoop. Over de prijs voor normale tickets is nog niet zoveel bekend.

Seizoen 5 aangekondigd door Netflix

Voor de fans van de gangsterserie blijft het goede nieuws maar komen. Onlangs is de trailer van seizoen vijf uitgekomen en zal de serie spoedig te vinden zijn op Netflix. Lees hier meer over het nieuwe seizoen.

Reageer op artikel:
Peaky Blinders-fans opgelet: er komt een Peaky Blinders Festival
Sluiten