Pathé Thuis heeft nu alle James Bond films, en dit de beste

Begin april komt No Time To Die uit, de laatste James Bond film met Daniel Craig. Het einde van een tijdperk, want zijn carrière als Bond beslaat maar liefst drie decennia. Pathé Thuis viert dat feest door alle films nog eens aan te bieden.

Wellicht komen alle Bond films uiteindelijk op Netflix te staan, als we recente geruchten moeten geloven. Tot die tijd kun je dankzij Pathé Thuis nu alsnog alle oude pareltjes checken. De 007-reeks is namelijk echt zo’n franchise waarbij juist de oudere films soms verrassend sterk zijn.

De beste James Bond films op Pathé Thuis

We hebben onlangs wat volgens ons de beste Bond-films zijn voor je op een rijtje gezet, en voor de echte liefhebbers is er ook een Bond quiz. Hoe goed ken jij 007?

Weet je niet welk deel je moet kiezen? Als je één Bond film checkt voor No Time To Die uitkomt, laat het dan Goldfinger zijn.

Goldfinger

Ter voorbereiding op No Time To Die gaan we terug naar wat ons betreft het ongeëvenaarde hoogtepunt van de langlopende filmfranchise is: Goldfinger uit 1964. Dit is de geheim agent van Ian Fleming op zijn best, tegenover een iconische schurk.

De Bank van Engeland komt erachter dat grote voorraden goud zijn gestolen. Al snel komen ze de handelaar Auric Goldfinger op het spoor. Wat was zijn rol in de goudroof? De bank besluit James Bond in te schakelen om het mysterie te ontrafelen.

Sean Connery op zijn best

Dat Goldfinger al bijna zestig jaar oud is, merk je naast wat knullige special effects amper. Sean Connery zet een ijzersterke Bond neer, in een achtbaan van een film die veel beroemde Bond-elementen introduceerde. Denk aan de Aston Martin als favoriete bolide van de geheim agent, maar ook Q, Pussy Galore en Oddjob.

Het einde van deze klassieker is niet zo sterk als de rest van de film, maar dat mag de pret niet drukken: dit is James Bond op zijn best. Het corny avontuurlijke gevoel van Goldfinger tovert al direct een glimlach op je gezicht, op een manier waar de nieuwere films nog een hoop van kunnen leren. Bond is op zijn best als de franchise niet al te serieus genomen wordt, en Goldfinger is daar het perfecte voorbeeld van.

Reageer op artikel:
Pathé Thuis heeft nu alle James Bond films, en dit de beste
Sluiten