Vandaag gratis op Pathé Thuis: brute oorlogsfilm met dikke IMDb-score

Heb je Netflix uitgespeeld en kent YouTube geen geheimen meer voor jou? Dan heeft Pathé Thuis een oplossing voor je klaar staan: elke dag biedt de dienst een gratis film aan. Dit keer: Hacksaw Ridge.

Vaak gaat het om recente topfilms die net uit de bioscoopzijn, of prijswinnende klassiekers.

Gratis films op Pathé Thuis

Dat gaat zo in zijn werk: elke dag deelt het bedrijf een filmcode op sociale media. Die code kun je dan alleen die dag zelf invoeren op de speciale actiepagina. Vervolgens kun je middels de smartphone-app of via de app op slimme televisies de film in kwestie gaan streamen. Helemaal gratis.

De actie werd afgetrapt met de laatste Rambo-film, en voor afgelopen weekend werden we getrakteerd op het excellente Chef. Daarna moesten we het vooral met kinderfilms doen. Handig voor ouders die tijdens Pasen thuis zaten met hun grut, maar wij keken alvast uit naar de volgende bioscoopfilms.

Die zijn nu gearriveerd, en hoe! Je kunt vandaag, dinsdag 14 april, namelijk geheel gratis Hacksaw Ridge kijken!

Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge vertelt het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse legerdokter, Desmond T. Doss. Hij bevond zich in het heetst van de strijd in 1942, maar weigerde op het slagveld wapens te dragen. Hij wilde enkel soldaten redden. Tijdens de slag van Okinawa kreeg hij het zo voor elkaar om 75 soldaten te redden en gewonden te evacueren.

Dat alles dus zonder wapens, en met grote risico’s. Andrew Garfield speelt de legerdokter, wiens verhaal verfilmd is door Hollywood-held Mel Gibson. Hacksaw Ridge heeft een dikke 8.1 op IMDb en scoorde een 85 procent bij critici op Rotten Tomatoes. Het publiek leverde zelfs een score van 91 procent op. Naast de Oscar voor beste geluid wist de film tevens een berg aan andere prijzen te winnen.

Je merkt het al: Hacksaw Ridge is een van de betere oorlogsfilms van de afgelopen jaren. Je kunt de film nu geheel gratis streamen door op deze actiepagina de code RIDGEKADO in te voeren. Veel kijkplezier!

Reageer op artikel:
Vandaag gratis op Pathé Thuis: brute oorlogsfilm met dikke IMDb-score
Sluiten