Vandaag gratis op Pathé Thuis: brute misdaadfilm met Walking Dead-ster

Cafés en restaurants zijn nog steeds dicht, Netflix heb je ondertussen wel uitgespeeld: de herfst en wintermaanden worden er zo niet minder saai op. Sinds vorige week is de bioscoop ook niet meer het spaarzame uitje voor filmfans: ook in Nederland moesten afgelopen woensdag alle bioscopen hun deuren sluiten.

Gelukkig biedt Pathé soelaas met een slimme stunt. Net zoals in afgelopen maart biedt de bioscoopketen twee weken lang elke dag een gratis recente bioscoopfilm aan, op haar eigen streamingdienst Pathé Thuis. Een mooi stukje vermaak voor de consument, en natuurlijk ook een slimme marketing-actie voor Pathé. Zo maakt immers een grote groep nieuwe consumenten kennis met de dienst.

Pathé Thuis biedt gratis films aan

Ons hoor je in ieder geval niet klagen. Elke dag gratis een bioscoopfilm kunnen checken klinkt ons als muziek in de oren. De actie werd afgelopen week sterk afgetrapt met een op een waargebeurd verhaal gebaseerde thriller. Afgelopen weekend bleef het aanbod vrij mak, met de onvermijdelijke Nederlandse romantische komedie.

Gelukkig biedt deze dag (maandag) soelaas: je kunt alleen vandaag namelijk de misdaadfilm The Postcard Killings checken. Een thriller waar je waarschijnlijk nog nooit van het gehoord, gezien de film dit jaar in de bioscoop uit is gekomen. Op 13 maart. Precies toen de pandemie losbarstte.

The Postcard Killings

The Postcard Killings volgt Jacob Kanon, een rechercheur uit New York die in een regelrechte nachtmerrie belandt. Zijn dochter is namelijk vermoord aangetroffen. De wereld van de rechercheur stort in. Wanhopig stort hij zich vervolgens op de zaak, met maar een doel: de moordenaar opsporen en wraak nemen. Al snel stuit hij op een bizarre reeks aan moorden met een opvallend patroon: steeds worden pasgetrouwde koppels het slachtoffer…

Nederlands tintje

De hoofdrol wordt vertolkt door niemand minder dan Jeffrey Dean Morgan. Een bekend hoofd, want de meeste kijkers zullen hem kennen als Negan uit The Walking Dead. Ook ‘onze eigen’ Famke Janssen speelt een rol in deze misdaadfilm. De regie is in handen van de vrij onbekende regisseur Danis Tanovic.

Klinkt allemaal top, maar helaas is er ook slecht nieuws: op IMDb scoort The Postcard Killings een nipte voldoende, met een 5.7. Op Rotten Tomatoes is de score helemaal treurig, met slechts 24 procent. Oef. Al zijn Nederlandse fans op Moviemeter dan wel weer relatief positief.

Ach, gelukkig is het een film die je dus alleen vandaag gratis kunt checken op Pathé Thuis. Gewoon, lui vanaf de bank. Als Famke Janssen en Co. je niet weten te bekoren dan kun je altijd alsnog Netflix aanslingeren.

Pathé

Reageer op artikel:
Vandaag gratis op Pathé Thuis: brute misdaadfilm met Walking Dead-ster
Sluiten