Dit is de code voor de gratis Pathé Thuis film van vandaag: Boyhood

Vanavond gaan we horen of we binnenkort weer naar de bioscoop mogen, of dat we thuis verder moeten streamen. Gelukkig schiet Pathé Thuis ons voorlopig nog te hulp met een dagelijkse gratis bioscoopfilm.

Waar je normaliter per titel betaalt om een film te kijken via de streamingdienst, biedt Pathé Thuis deze maand elke dag één film gratis aan. De films in kwestie kun je claimen door een actiecode op de speciale actiepagina in te vullen. Elke dag wordt op sociale media een nieuwe code bekendgemaakt.

Pathé Thuis stunt met Boyhood

Waar we gisteren nog konden genieten van een hersenloze wraakfilm met Nicholas Cage, staat voor vandaag serieuzer kijkmateriaal op de planning. De gratis film van dinsdag 21 april is namelijk Boyhood.

Regisseur Richard Linklater heeft met Boyhood een indrukwekkend experiment neergezet. De film vertelt het verhaal van de zesjarige Mason, wiens ouders gescheiden zijn maar toch hun best doen om hun zoon goed op te voeden.

Als kijker krijg je te zien hoe Mason opgroeit, van zijn kindertijd tot aan volwassenheid. Niet door verschillende acteurs te casten, maar in real-time. Ja, dat lees je goed: Richard Linklater heeft maar liefst  twaalf jaar lang gefilmd.

Prijzen, IMDb en Rotten Tomatoes

Daardoor zie je de acteurs ouder worden en meegroeien, samen met de tijdsperiode om de personages heen. Zo worden niet alleen de telefoons moderner die ze gebruiken, maar zie je echt een kind uitgroeien tot jongvolwassene. Een indrukwekkende prestatie, en alleen al een reden om Boyhood te checken.

Zeker nu de film gratis is. Met een waslijst aan prijzen, waaronder een Golden Globe voor Beste Film en een Oscar voor het acteerwerk van Patricia Arquette. Gooi daar een IMDb-score van 7.9 bovenop en een 97 procent op Rotten Tomatoes en we hebben het echt over een topfilm.

Je kunt Boyhood nu gratis via de Pathé Thuis-app op je telefoon of slimme televisie streamen, door op deze actiepagina de code HOODKADO in te vullen.

Reageer op artikel:
Dit is de code voor de gratis Pathé Thuis film van vandaag: Boyhood
Sluiten