Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 nov 2020

Vandaag gratis op Pathé Thuis: waargebeurde misdaadfilm met topcast

Na het ietwat matige Captive State en The Postcard Killings heeft Pathé eindelijk een gratis topper voor ons klaar staan: de waargebeurde misdaadfilm Papillon, met Rami Malek en Charlie Hunnam in de hoofdrol.

Sinds vorige week woensdag zijn alle bioscopen in Nederland gesloten. Niet dat er al veel te zien was, de bioscoopplanning is een woestijn, maar met de nodige rereleases van klassiekers en wat kleinere filmhuisfilms wisten ketens wel voor een vermakelijk programma te zorgen.

Pathé Thuis stunt met gratis films

Dat zit er wegens oplopende cijfers helaas even niet in. Pas volgende week woensdag mogen de deuren van bioscopen in Nederland op zijn vroegst weer open.

Pathé laat de consument echter niet in de steek en slaat twee vliegen in een klap met een slimme marketingstunt: net zoals in afgelopen maart kun je de komende dagen elke dag een bioscoopfilm gratis op streamingdienst Pathé Thuis checken. Of het nou op je smartphone of op je televisie is.

Normaliter betaal je op Pathé Thuis per film, waarbij je kunt kiezen tussen huren en kopen. Elke dag is weer een andere topfilm gratis te kijken. Althans, topfilm, het aanbod was tot nu toe zeer wisselend.

Papillon: waargebeurde misdaadfilm

Maar goed, een gegeven paard moet je niet in de bek kijken. Vandaag hoeven filmfans echter niet te treuren, want de onderwaardeerde topfilm Papillon is namelijk gratis te streamen.

Dat is een waargebeurde misdaadfilm met Charlei Hunnam (Sons of Anarchy) en Rami Malek (Mr. Robot) in de hoofdrol. De remake van de gelijknamige film uit 1973 vertelt het verhaal van Henri ‘Papillon’ Charrière.

Een kluiskraker uit de onderwereld van Parijs die in de bak belandt wegens moord. Klein probleem: hij is onschuldig. Toch belandt de crimineel in een concentratiekamp in Frans Guyana.

Hij besluit niet op te geven en probeert samen met een vervalser alsnog een ontsnappingsplan op poten te zetten. Het resultaat is een verrassend degelijke misdaadfilm met een 7.2 op IMDb. Geen Oscar-materiaal, maar voor fans van het genre misdaadfilms zeker het checken waard. Maar zorg dat je er op tijd bent: morgen is weer de volgende film aan de beurt.

Pathé Thuis gratis film Papillon
Poster (Bron: Bleecker Street)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag gratis op Pathé Thuis: waargebeurde misdaadfilm met topcast
Sluiten